Cumpararea unei locuinte

# alegere apartament #apartament

Cum iti alegi apartamentul potrivit in 7 pasi

Ti-am pregatit cateva instructiuni pe care sa le urmezi pentru a-ti facilita procesul de alegere al apartamentului potrivit in care sa te muti!

Atunci cand cineva doreste sa se mute intr-un nou apartament, de cele mai multe ori aceasta cautare reprezinta o activitate entuziasmanta. Dupa ce porneste motorul de cautare si introduce cuvintele anunturi imobiliare proprietari, incepe sa vizioneze diverse apartamente, care mai de care mai luxoase si mai impresionante. Totusi, stim bine ca fiecare dintre noi are un buget maxim pentru noua locuinta, fapt pentru care o parte dintre cele mai bune optiuni sunt eliminate odata cu setarea acestui filtru.

Pentru a ne asigura ca nu o iei pe piste gresite si ca nu vei transforma aceasta activitate placuta intr-una care iti va cauza batai de cap, ti-am pregatit o serie de 7 pasi pe care sa ii urmezi:

1. Seteaza-ti prioritatile. Ia o foaie de hartie, separ-o in doua coloane si noteaza in stanga lucrurile care sunt cele mai importante pentru tine, iar in dreapta pe cele care ti-ar placea sa le aiba noua ta locuinta. Daca esti singur, iti va fi probabil destul de usor sa ajungi la o formula finala buna in cel mai scurt timp, insa daca ai o familie, s-ar putea sa-ti ia ceva sa rezolvi acest puzzle. tine cont de distante (a ta si a sotiei pana la serviciu, a copilului pana la scoala, pana la cel mai apropiat magazin alimentar, mijloc de transport, spital si asa mai departe), de vecini, de suprafata, lumina interioara, izolatie si nu numai de pret si de prima impresie pe care ti-o creeaza piesele de mobilier imortalizate si retusate astfel incat sa arate atat de bine in spatiul virtual.

2. Alege zonele de interes. De foarte multe ori se intampla sa ne luam dupa spusele unora sau ale altora atunci cand ne alegem zona in care sa ne cautam un apartament. Ideea este ca de multe ori se intampla ca noi nici macar sa nu fim familiarizati cu zona respectiva. Nu fii atat de restrictiv daca nu ai cercetat si celelalte zone si daca nu ai un motiv extrem de intemeiat pentru a face acest lucru. Poate ca o alta zona decat cea vizata iti va permite sa ajungi mai repede in punctele tale de interes, desi acest lucru nu este evident la prima vedere.

3. Pregateste o lista de intrebari. Daca vei suna la foarte multe anunturi si nu-ti vei tine o evidenta clara, confuzia se va instala imediat si risti sa pierzi foarte mult timp si energie pentru ca nu mai stii ce si cum. inainte de a suna persoanele care au publicat anunturile imobiliare, pregateste o lista de intrebari de baza, la care sa adaugi cateva intrebari particulare fiecarui apartament in parte, in functie de ce ai putut vedea si intelege din anunt.

4. Mergi din timp la vizionare. Pe langa faptul ca punctualitatea inseamna mult la nivel de prima impresie pentru proprietarul cu care te vei intalni, daca vei ajunge la locatie cu 10-15 minute inainte de ora stabilita, vei avea ocazia sa inspectezi zona si imobilul in liniste. Totodata, ai putea sa ai ocazia sa te intersectezi cu anumiti vecini si sa observi alte detalii importante despre acea zona.

5. Nu te lasat luat de val la fata locului. Proprietarul iti va prezenta toate plusurile acelui apartament, insa tu trebuie sa fii sigur ca verifice tot ce este de verificat si ca intrebi tot ce ai avut in plan. Mirosul, intimitatea si functionalitatea diverselor obiecte sunt cateva dintre aspectele pe care nu aveai cum sa le afli din pozele unui anunt, asa ca asigura-te ca inspectezi acesti factori.

6. Revino pentru a inspecta zona apartamentului. Daca ai posibilitatea de a reveni seara sau noaptea in acea zona, mai ales daca este vineri sau sambata, vei avea ocazia sa-ti dai seama care este atmosfera locala. Vei putea observa daca vecinii sunt petrecareti si cam care este gradul de ocupatie al parcarii.

7. Clarifica anumite aspecte inainte de a semna contractul. Daca observi anumite stricaciuni in casa, asigura-te ca le discuti cu proprietarul si ca le pozezi pentru orice eventualitate, ca sa fii acoperit in caz ca acesta nu le va remedia inainte ca tu sa te muti acolo. Nu te multumi cu promisiuni referitoare la imbunatatiri, cum ar fi zugravirea apartamentului sau izolarea acestuia, ci specifica aceste aspecte in contract.


Articol realizat in colaborare cu specialistii din cadrul echipei anunturiproprietaribucuresti.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea