Cumpararea unei locuinte

#vanzare apartament #vanzare locuinta #sfaturi practice

Cum sa-ti vinzi mai repede apartamentul, la cel mai bun pret

Peste 280.000 de tanzactii imobiliare au fost inregistrate in primul semestru al anului 2017 in Romania. Conform Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, in primele sase luni ale anului, cele mai multe vanzari de apartamente au fost inregistrate in Bucuresti – 33.373, Cluj – 19.072 si Ilfov – 15.732, insa apetitul cumparatorilor a crescut si in celelalte mari orase ale tarii: Timisoara, Brasov, Iasi si Constanta.

Un nou stoc de peste 25.000 de apartamente va fi livrat la nivel national pana la finele anului. Bucurestiul va avea peste 4.500 de locuinte noi, dintre care 500 se incadreaza in segmentul premium si de lux. Peste 4.200 de noi locuinte urmeaza sa fie livrate in cursul acestui an in capitala Transilvaniei, majoritatea adresandu-se segmentului middle market. Urmeaza Brasovul cu 1.200 de apartamente si Iasi, Constanta si Timisoara cu circa 1.000.

Vanzarea unei proprietati poate fi o provocare pentru unii sau o sarcina greu de indeplinit pentru altii, care nu au pic de experienta in acest sens, dar nici timpul necesar. Portalul imobiliar online compariimobiliare.ro vine in intampinarea ta cu cateva sfaturi simple care sa te ajute sa-ti vinzi apartamentul rapid si la cel mai bun pret.

Stabileste un pret corect

Valoarea de listare a unui apartament trebuie sa fie in concordanta cu alte locuinte similare. Spre exemplu, compariimobiliare.ro prezinta media preturilor apartamentelor de vanzare din fiecare oras, pe zone. De asemenea, pretul cerut nu ar trebui sa includa o marja de negociere mai mare de 5 – 10%.

Apeleaza la un profesionist

Daca nu esti cunoscator al domeniului, apeleaza la un profesionist. Incearca sa gasesti un agent imobiliar specializat pe zona ta si asigura-te ca depune tot efortul pentru a vinde cat mai repede si in cele mai bune conditii prin negocierea unui comision sub forma de procent din valoarea tranzactiei. Nu in ultimul rand, este indicat sa-i oferi exclusivitate pe propietate pentru un timp limitat.

Fotografii de calitate si descrieri detaliate

Potentialul cumparator va intra prima data in contact cu apartamentul de vanzare prin intermediul fotografiilor de prezentare. Angajeaza asadar un profesionist pentru aceasta sarcina. Acesta va sti sa evidentieze punctele forte ale locuintei si sa evite detaliile care ar putea indeparta clientii. Imaginile trebuie completate de o descriere pertinenta a locuintei, fie ca vorbim de caracteristici, utilitati, finisaje, dotari sau puncte de interes aflate in imediata apropiere a apartamentului.

FOTO: Cristian Pana

FOTO: Central Casa Iasi

Prima impresie conteaza

Felul in care arata locuinta ta la prima vizita poate face diferenta dintre esecul si succesul unei tranzactii. Mai intai de toate, locuinta ar trebui sa fie igienizata: proaspat zugravita in culori deschise, de preferat alb. Apoi, este foarte importanta aranjarea, din punct de vedere estetic: mobila trebuie asezata astfel incat sa creeze impresia de spatiu; intreaga locuinta sa fie bine luminata, preferabil cu lumina naturala; obiectele personale nu trebuie lasate la vedere; toate camerele sa fie bine aerisite. Tine minte! Baia si bucataria sunt lovitura de gratie! Totul trebuie sa arate impecabil si gata de locuit.

Oferta compariimobiliare.ro. cuprinde peste 11.700 apartamente de vanzare in Cluj-Napoca, 9.400 in Bucuresti, 1.400 in Brasov, 2.500 in Constanta, 4.500 in Iasi si 2.100 in Timisoara.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cumparare-casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului