Cum sa...

#zugravire apartament #zugravire casa

Zugravirea de primavara a unui apartament sau a unei case. Cu ce sa incepeti si la ce sa fiti atent?

Primavara este perioada ideala pentru realizarea schimbarilor, atat in interiorul locuintei, cat si in zona curtilor si gradinilor. Daca simtiti nevoia unei schimbari, incepeti prin zugravirea locuintei in culori vii, proaspete, care sa va insufle energie in fiecare zi. Pentru rezultate exceptionale, acordati-va timp pentru pregatirea suprafetelor, alegerea vopselelor si zugravirea camerelor fara graba. Stabiliti de cata vopsea si amorsa veti avea nevoie

 

Indiferent ca doriti sa vopsiti o camera sau intreaga locuinta, este important sa achizitionati cantitatea de amorsa si vopsea necesara. Atunci cand optati pentru vopsea in diferite nuante, cu atat mai mult este important sa dispuneti de suficienta vopsea pentru intreaga suprafata. De regula, cutiile de vopsea dispun de informatii de la producator, privind suprafata ce poate fi vopsita. 

Cititi cu atentie etichetele cutiilor de vopsea si achizitionati cantitatea suficienta, in functie de suprafata locuintei dumneavoastra. Nu uitati sa calculati vopseaua pentru doua straturi, astfel incat rezultatul final sa fie unul perfect. 

Alegeti echipamentul potrivit 

Pentru repararea peretilor si vopsirea lor, veti avea nevoie de echipament potrivit fiecarei operatiuni. Asigurati-va ca aveti la indemana trafalet pentru aplicarea gletului, gletiera, spaclu, dar si smirghel sau un disc abraziv pentru slefuirea gletului. 

Pentru aplicarea vopselei, puteti alege un pulverizator de vopsea sau trafaleti si pensule in diferite marimi, pentru colturi si zone mai putin accesibile, precum spatele caloriferelor. 

Pregatiti peretii ce urmeaza sa fie zugraviti

Odata detinut echipamentul necesar, gletul pentru reparatii si vopseaua, acoperiti toate piesele de mobilier si podeaua cu folii speciale, achizitionate din magazinele de bricolaj. Acestea va vor proteja mobila si parchetul de petele de vopsea si praful rezultat in urma curatarii peretilor. 

Inainte de aplicarea unei vopsele noi, este important sa pregatiti peretii. Incepeti prin indepartarea vechii vopsele, repararea gaurilor si crapaturilor existente, slefuirea zonelor neuniforme si indepartarea prafului. 

Aplicati apoi amorsa pe fiecare perete, pentru a crea un strat uniform si pentru a permite vopselei sa se fixeze mai bine. Dupa uscarea completa a amorsei, puteti aplica primul strat de vopsea, urmat apoi de al doilea strat, dupa 6 ore de la prima vopsire. 

Costurile pentru zugravirea locuintei

Daca ati decis sa zugraviti locuinta pe cont propriu, tot ce veti avea de platit vor fi materialele utilizate. Pentru a va putea face o idee despre vopsirea peretilor, dar si amenajarea locuintei si o serie de trucuri pentru un mediu de locuit placut, acasa.ro va tine la curent cu o multime de sfaturi profesioniste in categorie Casa. 

Insa, pentru a obtine un aspect curat al peretilor, estetic si frumos, este important sa apelati la un zugrav profesionist. Acesta nu doar va va consilia in privinta alegerii celor mai bune materiale pentru locuinta dumneavoastra, ci va executa inclusiv repararea peretilor, gletuirea si slefuirea lor, amorsarea si vopsirea cu unelte speciale, astfel incat rezultatul sa fie unul profesionist. 

Preturile pentru zugravirea peretilor variaza intre 5 si 8 lei/m2, ajungand pana la 25 lei/m2, in functie de complexitatea lucrarii. Pretul final pentru manopera va cuprinde indepartarea vopselei vechi, repararea peretilor acolo unde este cazul, aplicarea unui strat penetrant pentru o mai buna aderenta a vopselei, dar si aplicarea straturilor de vopsea. 

Puteti afla costurile estimative pentru zugravirea locuintei prin intermediul platformelor special destinate, precum Wilio. Introduceti o cerere pentru pret zugraveala pentru a primi cat mai multe oferte de la zugravi profesionisti. In functie de distanta, dar si pret, alegeti optiunea potrivita nevoilor dumneavoastra si oferiti-i locuintei un aer proaspat si un aspect mai boem, elegant, diferit. 

FOTO: adobestock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare