Asaza un bol mic de zat de cafea pe un raft din frigider, iar acesta va absorbi mirosul, la fel cum face bicarbonatul de sodiu. Dar, spre deosebire de bicarbonatul de sodiu, este ca adauga note subtile de java in aer, ceea ce face ca rutina ta de dimineata, de a te holba la frigider in timp ce te hotarasti ce sa iau mananci la micul dejun sa fie cu atat mai placuta. Acest lucru este posibil deoarece cafeaua contine azot, un compus eficient in neutralizarea mirosurilor.
Daca va ingrijoreaza faptul ca aveti un bol deschis cu granule de cafea in frigider (daca cineva il rastoarna si aveti de rezolvat o alta mizerie?!), puteti depozita cafeaua macinata intr-un saculet de panza.
Insa, indiferent de modul in care depozitezi cafeaua macinata in frigider, asigura-te ca o schimbi la fiecare doua luni pentru ca frigiderul tau sa miroasa proaspat tot anul. S-ar putea sa iti placa atat de mult acest truc incat sa incepei sa pui mici pliculete de cafea peste tot, prin sertare, in geanta de sport si in alte locuri in care doresti un miros placut.