Cum sa...

#intretinere travertin # suprafete din travertin #travertin

4 sfaturi pentru intretinerea suprafetelor din travertin

Amenajarea casei folosind travertin este unul dintre cele mai elegante moduri prin care ii poti oferi acesteia un aspect special. In acest context insa, trebuie sa ai in vedere intotdeauna si faptul ca piatra naturala necesita operatiuni de intretinere, astfel incat sa isi pastreze aspectul deosebit. Afla care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii despre travertin si cum te ajuta acestea sa te bucuri de amenajari durabile cu aceasta piatra naturala.

Curata zilnic suprafetele din travertin

Indiferent de tipul travetinului, fie ca vorbim despre placi de travertin gri sau despre nuante mai inchise, despre travertin chituit sau nechituit, lustruit sau nelustruit, fiecare dintre aceste variante va avea nevoie de curatare zilnica. Nu vei avea nevoie de produse speciale pentru a curata, ci doar de apa curata si de o laveta cu care sa indepartezi impuritatile.

Curata cu substante speciale la nevoie sau cel putin o data pe saptamana

Atunci cand travertinul se murdareste foarte tare, cum ar fi, spre exemplu, in cazul suprafetelor exterioare, va fi necesar sa speli zonele folosind substante speciale.

Este recomandat sa nu folosesti solutii din comert, mai ales solutii pe baza de clor, pentru ca acestea pot distruge suprafetele si le pot pata.

Specialistii recomanda folosirea produselor speciale pentru piatra naturala, deoarece acestea au o actiune blanda asupra elementelor, fara a le pata sau deteriora in vreun fel. La nevoie, poti solicita firmelor specializate sa se ocupe de aspectul spalarii elementelor din piatra naturala, astfel incat acestea sa nu fie afectate de proces.

Este de asemenea recomandat sa nu folosesti amestecuri realizate in casa, din diferite substante, pentru a te ocupa de spalarea elementelor din travertin. Nu amesteca clorul cu alte substante si nu folosi otet pe suprafetele din piatra naturala, deoarece efectul acestuia va fi acela de a matui zonele si de a le eroda, mai ales daca folosesti cantitati mari de produs sau daca il lasi pe acesta mult timp pe suprafata.

De asemenea, este recomandat să nu folosești aparatele de curățare cu abur care să staționeze foarte mult timp pe suprafata de travertin, deoarece temperatura ridicata si cantitatea de apa s-ar putea sa dauneze la nivel de aspect.

Usuca foarte bine suprafetele dupa spalare

Indiferent de tipul suprafetelor sau de tipul exploatarii acestora, ar trebui sa ai in vedere ingrijirea chiar si dupa spalare. Acest lucru presupune uscarea suprafetelor, pentru a nu lasa apa sa balteasca, afectand astfel frumusetea pietrei naturale.

Uscarea se poate face folosind lavete speciale, moi, fara scame si fara elemente care ar putea sa zgarie suprafata.

Impermeabilizeaza suprafetele

Un aspect foarte important atunci cand vine vorba despre suprafetele din travertin este impermeabilizarea. Prin impermeabilizare se aplica o protectie lichida, un strat final care are rolul de a nu permite apei sa se infiltreze in structura poroasa a travertinului. Impermeabilizarea nu schimba aspectul travertinului, ci il ajuta pe acesta sa isi pastreze caracteristicile de eficienta si frumusete.

De asemenea, sunt recomandate tratamentele speciale cu ceara pentru piatra naturala, mai ales pentru a reda stralucirea zonelor afectate de un trafic constant. Aceasta etapa este recomandat sa se faca de catre specialisti, deoarece acestia cunosc in detaliu atat produsele, cat si detaliile de punere in opera ale acestora. Apeleaza asadar la profesionisti pentru a te putea bucura de suprafete estetice, chiar si atunci cand vorbim despre suprafete cu trafic ridicat.

Travertinul este unul dintre cele mai frumoase tipuri de piatra naturala, insa acesta frumusete necesita aceste operatiuni de mentenanta pentru a pastra si spori durabilitatea aspectului. Implementeaza aceste sfaturi pentru a te bucura asadar de suprafete deosebit de estetice din travertin, pentru cat mai mult timp.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea