Cum sa...

#curatenie primavara #curatenie casa #sfaturi curatenie primavara

Pregateste-te pentru primavara: sfaturi pentru curatenia generala a casei

Dupa o iarna lunga, primavara vine ca o gura de aer proaspat, aducand cu ea o dorinta de reinnoire si prospetime. Ce modalitate mai buna de a celebra venirea acestui anotimp decat printr-o curatenie generala a casei?

 

Un spatiu curat si luminos va contribui la imbunatatirea starii tale de spirit si a atmosferei din casa. Eliminarea prafului si a alergenilor va reduce riscul de afectiuni respiratorii, iar o casa curata te va motiva sa te organizezi mai bine si sa mentii un stil de viata mai sanatos.

Urmand sfaturile de mai jos vei reusi sa faci curatenie rapid in casa si sa o transformi intr-o activitate placuta.

Planificarea este esentiala

Stabileste o zi sau mai multe dedicate curateniei generale, alocand suficient timp fiecarei incaperi. Imparte sarcinile in functie de preferinte si disponibilitate, implicand toti membrii familiei. Pregateste din timp toate ustensilele si produsele de curatare necesare.

Organizarea eficienta te va ajuta sa economisesti timp si efort

Incepe cu o aerisire temeinica a casei pentru a elimina mirosurile iernii. Degajeaza spatiul de lucru, mutand mobila sau depozitand temporar obiectele nefolosite. Sorteaza hainele, jucariile si alte obiecte, aruncand sau donand tot ce nu mai folosesti.

Curatenia amanuntita va reda stralucirea casei tale

Alege detergenti ecologici, prietenosi cu mediul si cu sanatatea ta. Acorda o atentie deosebita zonelor greu accesibile, cum ar fi colturile, plintele si spatiile de sub mobila. Curata geamurile, lustrele si corpurile de iluminat pentru a reda luminozitatea incaperilor. Igienizeaza baia si bucataria, folosind produse specifice pentru dezinfectare.

Detaliile fac diferenta

Aspira si spala mochetele, covoarele si tapiteriile. Curata cu atentie electrocasnicele si mobilierul. Decoreaza casa cu plante verzi si flori proaspete pentru a crea un ambient vibrant.

Transforma curatenia intr-o experienta placuta

Asculta muzica energica pentru a crea o atmosfera placuta in timpul curateniei. Ia pauze regulate pentru a te energiza si evita oboseala. Implica-te in activitate cu entuziasm si consider-o o ocazie de a reinnoi energia casei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea