Cum sa...

#silica gel #pliculete de siliciu #utilizare silica gel

Nu mai arunca pliculetele cu siliciu! Cum le poti folosi in casa

Ai observat acele pliculete mici, albe, cu bilute translucide, pe care le gasesti adesea in cutiile de pantofi, genti, electronice sau chiar pliculete cu medicamente? Ei bine, nu te grabi sa le arunci! Desi par banale, pliculetele cu siliciu, cunoscute si sub denumirea de silica gel, pot fi extrem de utile in casa.

 

Ce este silica gelul?

Silica gelul este un material poros, format din dioxid de siliciu, cu o capacitate extraordinara de a absorbi umiditatea. Datorita acestei proprietati, este utilizat ca agent desicant pentru a proteja diverse produse de deteriorare cauzata de umiditate excesiva.

Cum poti reutiliza pliculetele cu siliciu acasa?

Datorita capacitatii de absortie a umezelii, pliculetele cu siliciu pot fi folosite in casa, pentru protejarea diverselor obiecte. Iata cateva dintre cele mai frecvente moduri in care sunt refolosite pliculetele cu siliciu:

Protejeaza electronicele

Pliculetele cu siliciu pot fi plasate in husa aparatului foto, a telefonului mobil sau laptopul pentru a le proteja de condens si umiditate, prevenind astfel formarea mucegaiului si coroziunea.

Prelungeste durata de viata a medicamentelor

Unele medicamente sunt sensibile la umiditate. Pastreaza-le in cutii etanse alaturi de un pliculet cu siliciu pentru a le mentine intacte si eficiente pentru o perioada mai indelungata.

Protejeaza bijuteriile de coroziune

Silica gelul ajuta la prevenirea oxidarii bijuteriilor din argint sau aur. Pastreaza-le in cutiile de bijuterii alaturi de pliculete cu siliciu pentru a le mentine stralucitoare.

Protejeaza documentele importante

Silica gelul poate fi utilizat pentru a absorbi umiditatea din cutiile cu documente importante, protejandu-le de deteriorare.

Elimina mirosurile neplacute

Pliculetele cu siliciu pot fi plasate in pantofi, genti de sport sau alte spatii cu mirosuri neplacute pentru a le absorbi si a le neutraliza. Acestea sunt la fel de utile si in cazul in care sunt puse in sertarele sau rafturile cu haine. Deoarece absorb umiditatea din aer, hainele nu vor mai prinde miros in sifonier.

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a pliculetelor cu siliciu:

  • Pentru a “reactiva” silica gelul expune pliculetele la soare timp de cateva ore. Umezeala din acestea se va evapora rapid si vor putea fi folosite din nou.
  • Asigura-te ca pliculetele cu siliciu sunt complet uscate inainte de a le reutiliza.
  • Pastreaza pliculetele cu siliciu inaccesibile copiilor si animalelor de companie.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului