Cum sa...

#mocheta dormitor #alegere mocheta #mocheta

Mocheta in dormitor. Cum alegem modelul potrivit si foarte important, cum masuram suprafata necesara

De cate ori nu am apreciat la un hotel senzatia de confort oferita de mocheta in dormitor? Motivul principal este materialul moale din care mocheta este conceputa si de asemenea, un secret pe care multi am inceput sa il descoperim, stratul de underlay montat sub mocheta.

 

Avand in vedere ca mocheta in dormitor castiga popularitate in proiectele de design interior, hai sa analizam putin beneficiile acesteia si in deosebi sa invatam cum putem sa alegem si sa ne conturam un necesar cantitativ adaptam la nevoiele casei noastre.

Ce trebuie sa stim despre mocheta inainte sa vizitam un magazin de specialitate

Sunt multe informatii pe care le primim de la consultantii de vanzari atunci cand suntem pusi in fata zecilor de modele de mocheta cu caracteristici diferite. Pentru a alege cel mai potrivit model pentru proiectul nostru va propun sa faceti o analiza acasa inainte de vizita in magazin, dupa cum urmeaza:

Ce tip de mocheta ne dorim

Exista mai multe tipuri de mocheta pentru zone rezidentiale, de la cele cu fir scurt la cele cu fir lung, de densitati diferite si de asemenea materiale diferite.

  1. Mocheta din poliamidacu fir inalt, de peste 8 mm, densitate peste 200.000 noduri pe mp este o alegere excelenta, ce ne va oferii tot confortul de care avem nevoie, creand si acea senzatia de moliciune la pasire si de asemenea vom simtii cum se comprima usor sub talpa noastra.
  2. Mocheta din poliamida cu fir scurt si densitate mare, creaza impresia de suprafata mai aspra si nu este la fel de confortabila in dormitor, dar este o mocheta rola de trafic excelenta pentru holuri si scari.
  3. Mocheta din polipropilena, este mai aspra la atingere, are o rezistenta mai scazuta la uzura insa vine cu avantajul costului foarte redus, de regula este disponibila in magazine de tip DIY.
  4. Mocheta din poliester, foarte moale si cu amintirea unui ursulet de plus, este o alegere ideala pentru o perioada mai scurta de timp, o buna alegere ca mocheta camere copii.

Ce inaltime sa aiba mocheta in dormitor

Inainte de a lua o decizie cu privire la modelul de mocheta in dormitor dorit, trebuie sa stim daca aceasta poate fi montata la proiectul nostru. Daca la momentul montajului, usile de acces in camerele in care dorim sa instalam mocheta nu sunt comandate, putem sa alegem relaxati ce dorim.

In situatia in care este o renovare partiala si usile sunt deja montate, masurati cu atentie care este golul de sub usi pentru a determina inaltimea maxima a mochetei pe care o putem instala. Astfel evitati sa achizitionati o mocheta peste care usa nu va putea sa fie deschisa.

Cum masuram necesarul de mocheta in dormitor

In cele mai multe cazuri, producatorii de mocheta au productia calibrata la o latime de 4 metrii, pentru a acoperii suprafata celor mai multe dintre dormitoarele standard.

Insa stim cu totii ca dormitoarele noastre, daca au fost proiectate in urma cu multi ani, nu au fost gandite neaparat pentru instalarea de mocheta, sau in cazul in care construim o casa, dimensiunile rolelor de mocheta este printre ultimele griji atunci cand proiectam dimensiunile camerelor.

Magazinele de specialitate au nevoie de dimensiunile camerelor pentru a va ajuta cu un deviz si necesar de mocheta, astfel incat cu siguranta vor solicita sa le comunicati lungimea si latimea acestor incaperi.

In cazul in care ambele laturi depasesc 4 metrii, nu va faceti griji, exista solutii. Mocheta va fi taiata si imbinata astfel incat din punct de vedere estetic cat si practic sa nu sesizati ca exista o prelungire/aditie de mocheta in dormitor.

Cum montam mocheta in dormitor

  1. Cu adeziv
  2. Cu banda dublu adeziva

Daca mocheta se monteaza direct pe sapa sau dupa caz gresie, este indicat sa utilizam adeziv pe toata suprafata de montaj. Adezivul pentru montaj mocheta este conceput sa nu degaze substante nocive in aerul in incapere.

In cazul in care mocheta se monteaza pe o suprafata pe care avem instalat parchet dar dorim sa il acoperim, putem utiliza banda dublu adeziva, astfel incat sa protejam parchetul si in situatia in care renuntam la mocheta, acesta sa se prezinte exact in conditiile in care se afla inainte de montajul mochetei.

Cere sfatul specialistilor

Oricare ar fi particularitatea proiectului dumneavoastra, echipa de la Epardoseli este pregatita sa va ofere consultanta si de asemenea echipe specializate in montaj mocheta. Nu ezitati de asemenea sa vizitati showroom-ul situat in Strada Sabinelor 117, Bucuresti.

FOTO: epardoseli.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare