Cum sa...

# alegere gresie #gresie

5 sfaturi de care sa tii cont daca alegi gresia pentru amenajari

Gresia este un material de acoperire care permite finisarea suprafetelor intr-un mod estetic si elegant. Prin placarea suprafetelor cu gresie creste rezistenta acestora la trafic si creste, de asemenea, si valoarea incaperilor, considerandu-se ca acestora li s-au adus imbunatatiri. Daca vrei sa iti amenajezi locuinta folosind placi de gresie, iata care sunt cele mai bune sfaturi pe care ar trebui sa le iei in calcul!

 

Alege gresia in functie de destinatia utilizarii

Exista mai multe tipuri de gresie pe care le poti folosi, iar acestea se aleg in functie de cerintele proiectului de amenajare. Exista gresie de interior si gresie de exterior, iar diferentele dintre acestea sunt destul de mari. Gresia de exterior este prelucrata astfel incat sa nu permita alunecarea, iar rezistenta placilor este suficient de mare incat sa permita chiar si un trafic mediu sau mare. Gresia de interior este de cele mai multe ori lucioasa si fina, este usor de curatat si poate infrumuseta orice spatiu, indiferent de stil.

Alege gresia in functie de porozitate

Unele tipuri de gresie sunt mai poroase, fiind deosebit de utile mai ales pentru placarea spatiilor umede, cum ar fi baile sau bucatariile. Este important sa deosebesti aceste tipuri de placi si sa te documentezi cu privire la acestea, pentru a putea face cea mai buna alegere pentru casa ta.

Placile poroase pot absorbi umiditatea, insa fara a produce un efect de alunecare. In acelasi timp, placile mai putin poroase se recomanda in camere aerisite, cum ar fi holurile sau zonele deschise.

Alege gresia in functie de dimensiuni

Gresia este un material care se livreaza sub forma de placi, acestea fiind montate cu ajutorul unui adeziv. Dimensiunile placilor sunt foarte importante deoarece acestea ar trebui sa fie montate fara pierderi.

In cele mai multe dintre cazuri placile nu pot fi montate fara sa existe aceste pierderi, insa ar trebui sa stii ca alegerea placilor mici reduce aceste consumuri inutile. In acelasi timp, placile mici nu sunt la fel de estetice ca cele mari, iar acesta poate fi un inconvenient. Poti opta pentru placi mari pe care sa le tai cu ajutorul unei masini de taiat gresia, iar problema este rezolvata.

Foloseste un adeziv potrivit pentru gresie

Adezivul este foarte important pentru aderenta placilor, deoarece acestea trebuie sa fie foarte bine fixate la nivelul suportului. Este nevoie sa alegi un adeziv care sa se potriveasca cu nuanta gresiei, dar si unul care sa ofere rezistente mecanice superioare.

Este important ca adezivul sa fie similar ca nuanta cu placile ceramice, deoarece in unele cazuri exista posibilitatea ca acesta sa fie vizibil si sa interfereze cu aspectul final al lucrarii.

Intretinerea gresiei este foarte importanta

In vreme ce piatra naturala are nevoie de impermeabilizare si curatare, in cazul gresiei este nevoie de curatare temeinica si regulata. Acest lucru poate fi facut cu usurinta deoarece nu exista conditionari speciale in ceea ce priveste structura materialului. Poti opta, de asemenea, pentru aplicarea unor materiale de sigilare, insa mai important decat atat este sa protejezi gresia de substante chimice agresive. 

Discuta la nevoie si cu specialisti in domeniu pentru a intelege mai bine felul in care se monteaza gresia si aspectele care depind de acest lucru. In plus, specialistii te pot ajuta cu sfaturi utile despre alegerea gresiei, a adezivului si a chitului de rosturi, pentru ca proiectul tau sa fie unul cu adevarat special.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea