Cum sa...

# cum scapi de furnici #furnici

Furnicile ti-au invadat locuinta? Cum poti scapa de ele simplu si rapid

In perioada verii furnicile ne pot da mari batai de cap. Pentru a le putea tine la distanta nu sunt necesare doar produse din comert, ci poti face acasa propriile solutii. Mai multe ingrediente din casa sunt de ajutor in lupta contra furnicilor. 

Conform National Wildlife Federation, exista peste 12 000 de specii de furnici in intreaga lume. Marea majoritate a acestor furnici sunt inofensive pentru oameni. Insa, in tot acest timp furnicile pot purta bacterii, facandu-le potentiali transmitatori de boli sau infectii. Un studiu din anul 2019 a aratat ca furnicile Monomorium pot transporta bacterii patogene, care pot fi periculoase pentru oameni. 

Cum poti elimina furnicile in mod natural

Exista mai multe metode prin care poti scapa de furnici, cu solutii naturale, fara substante toxice.

Piper negru sau rosu macinat. Aceste tipuri de piper reprezinta un factor natural de descurajare a furnicilor. Presara piper in jurul plintelor si in spatele aparatelor. Dovezile arata ca aceasta este o modalitate sigura de a ajuta la tinerea furnicilor la distanta.

Menta. Este un repelent natural pentru insecte care poate descuraja eficient furnicile si alte insecte, cum ar fi tantarii. Amesteca  10 pana la 20 de picaturi de ulei esential de menta cu 2 cani de apa intr-o sticla de pulverizare din plastic curata. Pulverizeaza amestecul in jurul plintelor si ferestrelor. 

Ulei de arbore de ceai. La fel ca si in cazul uleiului de menta, si cel de arbore de ceai poate fi foarte eficient. Amesteca 5 pana la 10 picaturi de ulei esential de arbore de ceai cu 2 cani de apa intr-o sticla de pulverizare din plastic curata. Pulverizeaza apoi in jurul casei sau unde vezi de obicei furnici.

Otet alb. Este disponibil in toate magazinele alimentare si reprezintp  o modalitate ieftina si eficienta de a ucide si a respinge furnicile. Amesteca o masura de otet cu una de apa pentru a curata suprafetele dure, dar si alte locuri unde ar putea sa fie furnici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare