Cum sa...

#scapa de muste #remedii homemade #muste

Remedii homemade care te ajuta sa scapi de mustele care-ti fac viata un calvar

Mustele reprezinta o reala problema in timpul anotimpului cald. Totodata, pe langa faptul ca sunt deranjante, mustele pot prezenta si un risc de multe pericole pentru sanatate. Vrei sa stii cum sa le indepartezi? Exista cateva trucuri naturale care tin mustele la distanta.

 

1. Busuioc si alte ierburi

Busuiocul reprezinta un excelent respingator de daunatori. Plantarea acestuia in jurul bucatariei sau chiar in ghiveci in bucatarie va tine sigur mustele la distanta. Poti face propriul spray impotriva mustelor, natural: 120 ml de apa clocotita si 200 de grame de frunze de busuioc. Stoarce apoi bine frunzele, apoi toarna 120 ml de vodca ieftina peste amestecul obtinut. Pastreaza la frigider si pulverizeaza atunci cand este necesar.

2. Lavanda

Este nevoie doar sa legi cateva buchete de lavanda prin casa. Aceasta va respinge atat mustele, cat si tantarii si puricii. 

3. Exista si capcane pentru muste

Acestea pot fi momeala cu melasa, zahar, fructe sau carne pentru a le atrage in capcana. Este necesar insa sa fie plasate corect atat in interior, cat si in exteriorul locuintei.

4. Otet

Este o substanta folosita in multe situatii in casa. Daca nu vrei sa pulverizezi substante chimice pentru a indeparta mustele, atunci foloseste otet. Toarna aproximativ 1 cm de otet de mere intr-un borcan de sticla inalt si amesteca cateva picaturi de detergent de vase. Acopera partea superioara cu o bucata de folie de plastic si fixeaza cu o banda de cauciuc. Ulterior fa cateva gauri in folie. Asigura-te ca gaurile sunt suficient de mari pentru ca mustele sa intre in capcana, ele fiind atrase de mirosul puternic de otet, apoi raman prinse acolo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului