Cum sa...

#curatare otel #otel inoxidabil

De ce sa NU folosesti clor in curatarea obiectelor din otel inoxidabil

Otelul inoxidabil este o alegere populara pentru bucatarii si bai. Este durabil, elegant, rezistent la temperaturi ridicate si usor de curatat - cel putin asa sustine Asociatia Australiana pentru Dezvoltarea Otelului Inox. Dar, daca detii aparate din otel inoxidabil, s-ar putea sa nu fii de acord ca materialul este inoxidabil - sau chiar usor de curatat. Amprentele si petele par sa apara de nicaieri, ceea ce inseamna ca nebunii de curatenie dintre noi sunt in mod constant in modul de curatare.

De ce sa nu folosesti clor in curatarea obiectelor din otel inoxidabil

Inalbitorul deterioreaza otelul inoxidabil

Din moment ce este atat de puternic si eficient, inalbitorul poate parea o solutie usoara pentru a rezolva problema amprentelor de pe frigiderul sau masina de spalat vase din otel inoxidabil. Dar nu face aceasta greseala de incepator in curatenie.

Otelul inoxidabil si inalbitorul nu sunt o combinatie buna. Inalbitorul este coroziv pentru metale, ceea ce inseamna ca poate roade suprafata si poate provoca daune permanente aparatelor tale. Suna destul de contraproductiv, nu-i asa? Acest lucru este valabil si pentru alte metale, cum ar fi cuprul, argintul si cromul. 

Inalbitorul este sigur pentru faianta si suprafete similare, dar nu uita sa nu amesteci niciodata inalbitorul cu alte solutii de curatare, pentru ca altfel s-ar putea produce o reactie chimica periculoasa.

In loc sa risti sa deteriorezi incercand sa cureti electrocasnicele din otel inoxidabil cu inalbitor, iata care este cel mai bun mod de a aborda aceasta sarcina.

Cum sa cureti otelul inoxidabil

Acum ca stii ca nu trebuie sa stropesti aragazul cu inalbitor, cum scoti petele de grasime de pe aparatele din otel inoxidabil? Exista cativa pasi pentru a obtine o curatare eficienta.

Suprafetele din otel inoxidabil sunt delicate, asa ca specialistii sugereaza sa folositi produse de curatare neabrazive. Vata de otel si perii sunt prea dure si pot zgaria aparatele. Nici aceste zgarieturi de pe otelul inoxidabil nu sunt usor de indepartat. In schimb, opteaza pentru carpe reutilizabile sau carpe din microfibra.

Exista cateva preparate pentru a sterge suprafetele din otel inoxidabil. Simpla combinatie de detergent de vase de uz curent si apa reprezinta o solutie de curatare eficienta. Doar o lingurita de detergent care lupta impotriva grasimii, amestecata cu un litru de apa calda, poate face ca otelul inoxidabil sa straluceasca din nou ca nou. 

Important: Unele tipuri de apa de la robinet pot fi prea dure pentru curatarea otelului inoxidabil, lasand urme de apa in urma. O alternativa buna este folosirea apei filtrate sau distilate. In cele din urma, orice amprente ramase pot fi indepartate cu ulei mineral.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare