Cum sa...

#economie timp #trucuri curatenie #economisire #curatearea casei

Trucuri de curatenie care te ajuta sa economisesti timp si bani

 

Te-ai saturat sa platesti sute de lei pe produse pentru curatenie? Iti spunem mai jos cateva trucuri simple, ieftine si care te ajuta sa economisesti si timp daca le vei aplica.

Indepartarea mirosurilor urate din frigider folosind ziarul

Frigiderul tau poate incepe sa emane un miros neplacut din cauza unei deconectari accidentale, a unei defectiuni electrice sau a unor alimente stricate. In loc sa cumperi detergenti scumpi, poti folosi ziare pentru a neutraliza mirosul neplacut care provine din frigider. Ziarul este un deodorant magic care te poate ajuta sa rezolvi aceasta problema.

Pentru a folosi aceasta metoda, nu trebuie decat sa incretesti cateva ziare, sa le umezesti cu putina apa si sa le arunci in frigiderul tau urat mirositor. Un alt beneficiu al acestei metode este ca este o modalitate de a recicla si reutiliza ziarele vechi.

Curatarea ecranelor cu filtre de cafea

Nu trebuie sa folosesti prosoape sau carpe ori de cate ori doresti sa iti cureti calculatorul, televizorul sau alte ecrane. Filtrele de cafea sunt instrumentul perfect, deoarece nu iti vor zgaria ecranul.

Filtrele de cafea au mici conuri ondulate care le fac perfecte pentru a curata murdaria de pe ecranele LCD ale televizorului sau computerului. Acesta este un alt mod creativ de a folosi filtrele in afara de prepararea cafelei. Prin urmare, poti folosi aceste filtre de hartie subtire, asemanatoare unei carpe, ori de cate ori doresti sa iti cureti monitorul si alte ecrane.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a indeparta mirosurile urate de pe canapea

Canapele sunt printre cele mai importante piese de mobilier din camera de zi. In primul rand, insa, este important sa te asiguri ca acestea sunt mereu curate si fara mirosuri. Desi unii oameni cred ca curatarea canapelei este o activitate plictisitoare, nu trebuie sa fie asa, mai ales atunci cand se foloseste bicarbonat de sodiu.

Presara intreaga canapea cu un strat subtire de bicarbonat de sodiu. Lasa acest compus chimic sa stea acolo timp de aproximativ 20 de minute pentru a-i da suficient timp sa absoarba orice miros neplacut. Apoi, aspira scaunul pentru a curata praful. De asemenea, poti adauga apa calda, bicarbonat de sodiu, otet alb si lichid de spalat daca doresti sa curatati petele.

Folosirea sarii si a grapefruitului pentru a curata inelele din cada

Daca iti folosesti cada de baie in mod regulat, vei avea mereu de-a face cu inele inestetice. Din fericire, nu trebuie sa cumperi produse de curatare scumpe pentru a indeparta aceste pete incapatanate. In schimb, ai nevoie doar de un grapefruit si de sare pentru a da cazii tale de baie un aspect stralucitor.

Taie grepfrutul si presara putina sare pe suprafata unei jumatati. Curata petele frecand fila cu grepfrutul si apoi clateste cu apa calduta. Un grepfrut de marime medie spre mare este suficient pentru a curata intreaga baie.

Foloseste sare si lamaie pentru a curata tocatorul

Daca vrei sa cureti tocatorul de lemn, nu exista o modalitate mai buna de a face acest lucru decat sa folosesti sare si lamaie.

Taie lamaia in doua jumatati si apoi intinde sare pe tocatorul de lemn. Freaca sarea pe fiecare parte a tablitei cu ajutorul lamaii taiate. Lasa solutia sa actioneze cel putin 5 minute. Foloseste o bucata de carpa sau un burete pentru a curata tocatorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea