Cum sa...

#curatenie dupa Sarbatori #curatenie rapida #curatenie

Curatenie rapida dupa sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna au fost o perioada plina de bucurie si petreceri si de intalniri cu persoanele dragi. Insa, din pacate, acestea au trecut si este timpul sa te apuci de curatenie.

Curatenia de dupa sarbatori poate fi o sarcina descurajanta, mai ales daca te-ai intors deja la birou, iar timpul nu mai este de partea ta. Cu toate acestea, exista cateva trucuri care te pot ajuta sa faci curatenie rapid si eficient, pentru ca locuinta ta sa arate din nou bine.

Iata cateva sfaturi pentru o curatenie rapida dupa sarbatori:

Planifica-ti timpul. Stabileste un plan pentru curatenie si fa o lista cu toate sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti. Acest lucru te va ajuta sa te organizezi si sa economisesti timp.

Incepe cu lucrurile importante. Incepe curatenia cu lucrurile mari, cum ar fi strangerea decoratiunilor, stergerea prafului de pe mobila, aspirarea covoarelor si spalarea podelelor. Odata ce ai terminat cu lucrurile mari, vei putea trece la detaliile mai mici.

Foloseste produse si ustensile potrivite. Alege produse si ustensile de curatenie care sunt potrivite pentru tine, dar eficiente, precum carpele din microfibre pentru sters praful.

Pune-ti muzica pentru a fi mai productiv. Pune muzica in surdina in timp ce faci curatenie. Acest lucru te va ajuta sa fii mai productiv si sa te simti mai bine.

Planifica totul pe zile, daca esti la munca si nu ai timp sa faci totul intr-o singura zi

Ziua 1

Strange bradul si pune decoratiunile la locurile lor. Cu ajutorul unei maturi strange acele de brad si resturile cazute pe jos. 

Ziua 2

Sterge praful bine si aspira podelele. Daca ai timp, da cu mopul, daca nu, lasa acest pas pentru ziua 3. 

Desigur, poti adapta acest plan in functie de nevoile si preferintele tale, dar si de timpul pe care il ai la dispozitie. In acest fel, pana in weekend, casa ta va fi curata si proaspata, ceea ce te va ajuta sa te simti mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare