Cum sa...

#curatenie inainte de paste 2022 #curatenie paste 2022 #curatenie casa

Curatenie pe ultima suta de metri! Cum sa ai casa luna inainte de Paste

Au mai ramas doar cateva zile pana la Paste. Daca nu ai apucat inca sa faci curat in casa, inca mai ai timp. In plus, avem pentru tine cateva trucuri simple care te vor ajuta sa faci curat luna in toata casa intr-o singura zi.  Musafirii vor fi uimiti!

 

1. Incepe prin a face ordine

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa incepi sa faci ordine. Pune toate obiectelele la locul lor, arunca tot ce nu mai folosesti sau este deteriorat, dar si revistele si ziarele vechi, de care nu mai ai nevoie. Apoi, in cutii de depozitare sau in ligheana, pune toate decoratiunile si depoziteaza-le pe balcon sau intr-un loc unde nu te deranjeaza, pana termini curatenia.

Da perdelele si draperiile jos si ia asternuturile de pe pat. 

2. Aspira intreaga locuinta

Aspira apoi intreaga locuinta. Muta canapeaua si obiectele de mobilier usoare pentru a aspira si sub acestea. Insista in special in zonele tapitate, precum canapea, fotolii, etc. unde se aduna mult praf, dar si par de animale.

3. Spala geamurile

Dupa ce ai terminat de aspirat spala geamurile foarte bine. Incepe cu rama, si termina cu sticla. Lustruieste-le foarte bine pentru a fi stralucitoare. 

4. Curata mobila si electronicele

Curata apoi mobilierul si electrocasnicele. Cand ai terminat, nu uita sa speli si chiuveta din bucatarie, precum si blatul de lucru si mobilierul.

5. Baga perdelele la spalat

Urmatorul pas estesa bagi perdelele si draperiile la spalat. Cat timp vei face restul treburilor, perdelele vor fi perfect curate si numai bune de pus la loc.

6. Curata baia

Baia se curata ultima. Spala chiuveta, cada si vasul de wc. Daca este necesar spala si faianta.

7. Spala foarte bine podelele

Spala podelele casei cu ajutorul unui mop. Foloseste substante de curatare speciale pentru faianta si pentru parchet. Este indicat sa cureti podelele de doua ori pentru a te asigura ca sunt perfect curate.

 8. Ultimele retusuri

Pune perdelele si draperiile la loc si asaza obiectele decorative in locurile dorite. Scoate apoi decoratiunile specifice Pastelui si decoreaza casa de sarbatoare. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea