Cum sa...

# alegere usa intrare #ura #usa intrare

Cum sa iti alegi usa de intrare?

 Usa de la intrare reprezinta o importanta masura de siguranta pentru locuinta. De aceea, in alegerea acesteia trebuie sa se tina cont de mai multe aspecte, precum calitatea materialului, balamalele, tipul de broasca sau punctele de inchidere.

Cu toate ca nu este un criteriu ce tine de siguranta, unele persoane sunt atente si la detalii legate de design atunci cand achizitioneaza o usa de intrare, cum ar fi ce fel de maner usa metalica are, daca este clanta mata ori lucioasa sau care este culoarea usii.

Cele mai comune usi pentru apartamente sunt cele din metal. Sunt rezistente, au o durata exista de viata si asigura o buna protectie. In plus, pentru acest tip de usi se potrivesc o serie intreaga de manere clanta usa, in diferite forme si finisaje, ceea ce le face mai usor de introdus in designul casei.

Criterii de care sa tii cont cand alegi o usa de intrare

Nu sunt foarte multe criterii de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi o usa de intrare, insa e bine sa ai cat mai multe informatii, pentru a avea certitudinea ca faci o alegere buna din toate punctele de vedere:

  • Cadrul usii. Este partea incastrata a usii, care se monteaza in perete si ofera sustinere. Desi in majoritatea cazurilor cadrul vine la pachet impreuna cu usa, exista si exceptii. Daca le achizitionezi separat, asigura-te ca dimensiunile celor doua sunt compatibile.
  • Balamalele. Sunt punctul de legatura intre cadrul usii si usa propriu-zisa. Usa de intrare ar trebui sa aiba cel putin trei balamale, pentru a fi cat mai sigura. De asemenea, balamalele trebuie sa fie de o calitate cat mai buna, pentru a face fata folosirilor intense si nu numai.
  • Punctele de inchidere. Broasca pentru usa de la intrare ar fi bine sa fie una cu multiple puncte de inchidere. Acestea ofera o siguranta mai buna.
  • Materialul de fabricatie. Asa cum probabil stii, vei gasi usi fabricate din diverse materiale, precum metal, MDF, lemn masiv sau PVC. Usile din metal sunt destul de populare, fiindca ofera siguranta si se incadreaza destul de bine in decor.
  • Deschidere. In functie de pozitionarea locuintei, ai posibilitatea de a alege o usa de intrare cu deschidere pe partea dreapta sau pe stanga. Bineinteles, exista si usi cu deschidere convertibila.

Avantajele unei usi metalice

Usile metalice sunt cele mai versatile optiuni. Sunt sigure, le gasesti in diverse modele, culori si texturi si suporta traficul intens. Spre deosebire de cele din lemn, nu se degradeaza in timp si nu putrezesc. Prin urmare, por fi montate cu incredere si la case, nu doar la apartamente, asa cum sunt majoritatea oamenilor obisnuiti.

Fiind disponibile intr-o varietate de culori, finisaje si modele, pot fi incadrate cu usurinta in orice decor. Mai mult, se poate opta pentru manere usi exterior cat mai atractive, pentru un plus de eleganta si originalitate.

Manere potrivite pentru usa de exterior

Pe langa utilitatea manerelor clanta pentru usi, poti avea in vedere si aspectul estetic atunci cand le achizitionezi. Asa cum am mentionat anterior, exista pe piata o gama destul de diversificata de manere clanta usa. Se diferentiaza in functie de model, de materialul de fabricatie, stil si finisaj.

Pentru usile de exterior sunt potrivite manerele fabricate din otel sau aluminiu, fiindca sunt rezistente atat la utilizare frecventa, cat si la variatiile de temperatura.

Modele difera de la un producator la altul, insa intotdeauna vei gasi un model maner usa metalica ideal pentru necesitatile tale. Poti alege un maner drept, arcuit, mai subtire sau mai lat, in forma de cilindru sau dreptunghiular, ori chiar intr-o forma atipica, ideala pentru locuintele amenajate modern. Acelasi lucru este valabil si in cazul finisajului, care poate fi mat sau lucios, in nuante vii sau mai reci.

 FOTO: fernand.ro

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea