Cum sa...

#cum asezi perdelele #perdele

Cum trebuie sa asezi perdelele pentru ca apartamentul tau sa para mai mare

Unul dintre elementele fundamentale pentru decorarea interioara sunt ferestrele, perdelele si draperiile, deoarece acestea dau, fara indoiala, o nota de caldura oricarei locuinte, fiind, de asemenea, indispensabile pentru functia lor. Cu toate acestea, multe persoane gresesc atunci cand aleg draperiile sau la asaza incorect. De aceea, va vom spune cum trebuie aranjate draperiile pentru ca locuinta sa para mai mare.

 

Acest sfat de decorare interioara este ideal pentru orice tip de casa sau apartament, asa ca nu conteaza daca locuinta ta este mare sau mica, fara indoiala ca acest mod de a aseza perdelele va face ca orice spatiu sa arate uimitor.

Ce este mai bine: jaluzele sau perdele?

Jaluzelele sunt realizate din materiale mai dure si cu un design mai rigid, in timp ce perdelele sunt realizate din diferite tipuri de tesaturi care dau un aspect mai cald casei. Desi totul depinde de gustul si stilul tau de decorare, cele mai recomandate sunt perdelele, deoarece se adapteaza si arata mai elegant in orice spatiu.

Cu siguranta ati vazut ca unele perdele sunt plasate marcand inceputul si sfarsitul tesaturii la marginea ferestrei, insa, aceasta este o greseala de decorare, deoarece "taie" perspectiva peretelui, astfel incat casa ta pare mai mica.

Modul corect de agatare a perdelelor este ca acestea sa porneasca de la tavan si ca tesatura sa se termine la nivelul podelei, indiferent de dimensiunea ferestrei pe care o aveti. Acest lucru se datoreaza faptului ca o perdea lunga, care se intinde pe tot peretele, va ofera o perspectiva mai larga, astfel incat casa sau apartamentul dvs. va parea instantaneu mult mai mare.

In plus, pliurile orizontale care se formeaza adesea in perdele vor ajuta casa ta sa arate mai mare si mai eleganta. Cel mai bine este sa alegeti perdele in tonuri neutre, insa puteti opta si pentru perdele colorate, care se potrivesc cu paleta de culori si accentele din casa dvs.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea