Cum sa...

#spalare prosoape #prosoape

Cat de des trebuie spalate prosoapele? Expertii au raspunsul

Se intampla frecvent ca prosoapele de baie, in special cele de uz personal, sa fie folosite de nenumarate ori, ba chiar exista persoane care folosesc acelasi prosop mai mult de o saptamana pentru a-si usca corpul, parul, fata si mainile, ceea ce ne determina sa ne intrebam, intr-adevar, cat de des sau de cate ori ar trebui sa le spalam? Din fericire, expertii au un raspuns.

 

Potrivit site-ului Sience Alert, ar trebui sa folosim prosoapele cu care ne uscam trei zile sau, mai bine zis, de cel mult trei ori. De exemplu, prosopul de corp poate fi folosit o data pe zi, dar prosopul de maini este probabil sa fie folosit de mai mult de 5 ori, mai ales acum, cand trebuie sa ne spalam constant pe maini.

Dar de ce la fiecare trei ori? Pur si simplu din cauza acumularii de bacterii care, cu cat folosim mai mult acelasi prosop, cu atat se reproduc mai mult, crescand astfel riscul de contaminare, infectii ale stomacului sau infectii ale pielii si scalpului, mai ales daca avem o rana deschisa care ar putea provoca un alt tip de boala.

Si, bineinteles, atunci cand vorbim despre faptul ca prosopul poate fi folosit doar de trei ori, este important de retinut ca fiecare dintre aceste utilizari trebuie sa aiba loc dupa ce a fost lasat sa se usuce corespunzator intr-un loc uscat, expus la soare.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare