Cum sa...

#spalare fete de perna # fete de perna

Cum se spala corect fetele de perna si cat de des trebuie sa le schimbi

Lenjerie de pat, fetele de perna in general, joaca un rol, foarte important in viata fiecarui om. Vei afla de mai jos cum se spala corect acestea si la ce interval de timp trebuie sa le schimbi.

 

Ce se intampla daca schimbi fetele de perna mai rar

In timpul somnului, atunci cand o persoana transpira, lenjeria de pat si fetele de perna sunt cele mai afectate. Astfel bacteriile se inmultesc rapid, iar asternuturile capata un aspect neplacut de parca ar fi fost inmuiate in apa, apoi stoarse. De asemenea, si mirosul lor va fi unul neplacut.

Din aceste cauze pot aparea probleme ale pielii, cum este dermatita spre exemplu.

La cat timp se schimba si se spala fetele de perna

Specialistii recomanda sa schimbi si sa speli fetele de perna, dar si intreaga lenjerie, o data pe saptamana. Astfel vei avea o igiena exemplara in dormitor, iar acarienii nu se vor inmulti.

Pentru a distruge microorganismele este indicat sa speli cearsafurile la o temperatura de cel putin 60 de grade. De asemenea, poti adauga putin bicarbonat de sodiu in apa pentru a dezinfecta si pentru a curata asternuturile, indiferent de detergentul pe care il folosesti. Tine minte ca lenjeria de matase are nevoie de un ciclu de spalare cu apa rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare