Cum sa...

#bucatarie #gresie #vacanta

Cum sa-ti creezi o bucatarie cu stil? Alege gresie si faianta 60x120 cm de la CeraMall, pentru un decor in armonie!

Se spune ca bucataria este inima casei, iar rolul ei a continuat sa evolueze. Design-urile personalizate, preferintele de culoare, o gama larga de materiale si finisaje, precum gresie si faianta, au facut ca acest spatiu sa devina centrul activitatii de familie si nu numai. Fie ca vorbim despre un loc pentru gatit, pentru a lua masa cu prietenii sau, pur si simplu, pentru a petrece timp de calitate, fiecare isi doreste ca aceasta zona sa arate bine si sa fie functionala, dar in acelasi timp sa aduca o valoare practica in viata de zi cu zi.

Renovarea sau configurarea bucatariei trebuie sa inceapa dupa studierea atenta a celor mai recente tendinte de design. Cercetarea in prealabil ajuta la crearea spatiului preferat si la integrarea corecta a elementelor de decor interior. Vei descoperi cum stilul traditional se imbina perfect cu cel contemporan, modern, cum poti imbina utilul cu placutul, astfel incat aspectul final sa fie unul spectaculos. Combina elementele naturale cu cele metalice, gresie 60x120 cm cu faianta 60x120 cm, dar si elementele de decor pentru a valorifica fiecare centimetru disponibil. Tine cont si de dimensiunea zonei dedicate bucatariei pentru a sti de la inceput ce stil s-ar potrivi cel mai bine. Fie ca vorbim de un spatiu minimalist, dar elegant sau de un design mai indraznet, care epateaza, important este ca stilul respectiv sa te reprezinte si sa fie adaptat modului tau de viata.

2023 este si anul in care solutiile inteligente de depozitare sunt pe primul loc. Ideile inovatoare de sertare pun accentul pe tipul de depozitare pe care o poti camufla atunci cand nu este folosita dar, in acelasi timp, este mereu la indemana. Inspira-te din tendintele trasate de specialistii din domeniu, viziteaza CeraMall locul de unde iti poti achizitiona gresie pentru bucatarie si de unde poti afla, direct de la sursa, detalii si solutii legate de  calitate, rezistenta si durabilitate.

Suprematia bucatariei luminoase

Niciun design de bucatarie nu emana un aer sofisticat, clasic si atemporal, la fel de bine ca bucataria alba. Imbinarea de gresie 60x120 cm cu faianta 60x120 cm de culoare alba o face incantator de versatila, astfel incat sa poti adauga elemente de iluminat, feronerie, blaturi intr-o varietate de culori sau texturi. De asemenea, albul imaculat poate fi animat cu un decor de perete sau tapet. De exemplu, hotele si plitele se pot simti mai mult ca piese de mobilier decat ca aparate electrocasnice. Totodata, ai putea sa iei in considerare adaugarea de lemn natural, accente de vopsea gri pentru un aspect neutru sau inserarea unei zone cu motive florale, pentru un plus de culoare.

De la clasic la modern

Placile de gresie care imita marmura, in culori inchise, dar si asocierile de gresie si faianta 60x120 cm cu texturi lucioase si mate sunt extrem de apreciate in bucatariile moderne.

Desi pare o trecere fireasca si naturala de la masa clasica la masa tip insula, atunci cand vorbim de blatul efectiv pe care mananci sau pregatesti bucatele, alegerea nu este una simpla. Inainte de a face comanda, ia in calcul dimensiunea bucatariei, dar si felul in care aceasta este construita si amenajata. Astfel, in bucatariile inchise se preteaza mai degraba o masa traditionala, iar in cele tip open-space merge o masa tip insula. Este adevarat ca exista flexibilitate cu o masa separata, cu care insula de bucatarie nu poate concura. Aceasta poate fi mutata prin camera sau chiar in afara ei, cu un minim efort, daca este necesar. Cu toate astea, insula castiga teren datorita faptului ca este multifunctionala, se poate personaliza cu usurinta si reprezinta oportunitatea perfecta de a o pozitiona in mijlocul camerei si a te bucura de forma ei desavarsita. Aceasta poate fi asezata pe gresie 60x120 cm sau parchet si poate fi placata cu faianta 60x120 cm, cu aceeasi dimensiune, special conceputa in scop decorativ. La mare cautare sunt cele cu forme curbate, cu model dinamic care ofera un spatiu generos picioarelor. Marmura cu nervuri adanci arata fabulos, mai ales daca ai o placa pentru blat, suficient de mare pentru a permite striatiilor sa curga pana la podea si astfel sa existe o imbinare de efect. Nu uita sa alegi o tema!

Articolele expuse pe insula trebuie sa fie in armonie cu restul bucatariei, fie ca vorbim despre culoare sau modelul lor. Este bine de stiut ca, gruparile de obiecte similare vor crea un impact vizual puternic, care nu va ramane fara ecou.

Alege culorile de gresie si faianta 60x120 cm in acord cu restul locuintei si cu stilul tau de viata direct din magazinul CeraMall, din Bulevardul Timisoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei) si creeaza-ti de un spatiu care sa-ti ofere bucurie!

FOTO: ceramall.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului