Cum sa...

# cum scoti petele de pe saltea # cum sa cureti salteaua #cum sa cureti petele de pe saltea

Cum sa scapi de petele de pe saltea fara efort

Petele de pe salteaua din dormitor pot fi scoase fara efort, doar cu ajutorul unor solutii preparate acasa. Iata ce ai de facut pentru a scapa de pete, in functie de tipul lor si de vechimea acestora.

Cum cureti petele de pe saltea

Doar ce ai varsat ceva pe saltea sau ai observat prea tarziu o pata pe aceasta? Nu iti face griji, urmeaza cativa pasi pentru a curata locul.

Absoarbe lichidul, in cazul in care pata este inca umeda. Cu o carpa curata tamponeaza pata pentru a scapa de excesul de lichid. In acesta faza, nu trebuie sa stergi pata pentru ca murdaria sa nu patrunda si mai mult in saltea.

Dupa ce lichidul a fost absorbit, pulverizeaza peste pata o solutie facuta din ½ masura apa calduta, ½ masura de otet alb si o lingurita de detergent de vase.

Sterge pata.  Cu solutia pe care ai pregatit-o sterge cu fermitate pata pana cand aceasta dispare. Pentru cele mai bune rezultate, aplica solutie si sterge locul patat de mai multe ori, daca este necesar. Inainte sa pui asternuturile de pat, asigura-te ca suprafata pe care ai curatat-o este perfect uscata.

Cum scoti petele de urina de pe saltea

Pentru a curata petele de urina de pe saltea este nevoie sa depui ceva mai mult efort, dar cand ai copii mici aceste accidente se intampla frecvent, asadar invata sa cureti rapid salteaua in urma lor.

Trateaza pata in prealabil cu otet. Daca pata de urina este nou facuta, sterge lichidul in exces. Apoi, pune otetul care curata si in acelasi timp neutralizeaza mirosul. Pulverizeaza otet direct pe pata si sterge inca o data.

Prepara o solutie in casa care te ajuta sa scapi de pata de urina. Intr-o sticla cu pulverizator, amesteca o cana de peroxid de hidrogen, trei linguri de bicarbonat de sodiu si 2-3 picaturi de detergent de vase. In cazul in care vrei ca solutia sa aiba si parfum, adauga cateva picaturi de ulei esential de lamaie sau lavanda. Pulverizeaza solutia peste pata si lasa-o sa actioneze aproximativ 10 minute.

Presara bicarbonat de sodiu. Dupa ce solutia si-a facut efectul, presara peste pata bicarbonat de sodiu, acestea va absorbi orice urma de umezela si va indeparta mirosul. Lasa si bicarbonatul sa actioneze peste pata 10 minute, apoi aspira-l.

Cum cureti petele de sange

Atunci cand ai patat salteaua cu sange, tine cont de un lucru important: nu folosi apa fierbinte pentru a curata pata! Apa fierbinte face ca pata sa patrunda in tesatura saltelei, facand-o apoi imposibil de curatat. Pentru a curata petele de sange de pe saltea, iata ce ai de facut:

Aplica o solutie de curatare preparata in casa, pe baza de amidon. Intr-un bol, prepara o pasta din 1/2 cana amidon, 1/2 cana peroxind de hidrogen si o lingura de sare. Aplica pasta peste pata si lasa-o sa actioneze o ora. Apoi, freaca pata de pe saltea cu ajutorul unei periute de dinti.

Sterge locul patat de pe saltea. Foloseste apa rece si un prosop curat pentru a indeparta pasta aplicata peste pata. In cazul in care locul nu s-a curatat asa cum ti-ai fi dorit, repeta procesul. Cand ai terminat, lasa zona curatata sa se usuce bine, inainte de a pune asternuturile pe pat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului