Cum sa...

#ascundere aparat de aer conditionat #aparat de aer conditionat #aer conditionat

Cum sa ascunzi un aparat de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat reprezinta un element esential pentru zilele calduroase de vara. Insa, dimensiunea acestuia este una destul de generoasa si poate fi dificil sa il asezi astfel incat sa nu iasa in evidenta.

Pentru a te ajuta in acest sens, noi ti-am pregatit sase trucuri care iti pot fi utile pentru a reusi sa ascunzi din punct de vedere vizual atat aparatul de aer conditionat, cat si grilajul obisnuit al gurei de ventilatie a aparatului.

Aerul conditionat pozitionat langa fereastra

Pentru a ascunde aparatul de aer conditionat montat langa o fereastra, poti aseza un set de perdele cu tot cu un suport care sa il mascheze. Atunci cand alegi perdelele, orienteaza-te catre un material usor si fluid care sa permita totusi trecerea aerului rece.

Aerul conditionat de perete

Nu exista un mod mai simplu si mai eficient de a ascunde un aparat de aer conditionat asezat pe un perete decat asezarea unui dulap sau a unei biblioteci. Comanda o biblioteca inalta si lata careia sa ii faci o deschizaturi in spate care sa fie suficient de mare pentru a se potrivi cu unitatea pe care o ai. Iar daca iti doresti un camuflaj suplimentar, poti amplasa un dulap cu usi incorporate, pe care sa le deschizi doar atunci cand aparatul este pornit.

Aerul conditionat asezat aproape de podea

In cazul in care ai unitatea de aer conditionat asezata aproape de podea, o poti masca cu ajutorul unei mese sau a unui birou, create in mod special. Este important sa te asiguri ca exista suficient spatiu pentru fluxul de aer si pentru ventilatie.

Foloseste obloane pentru aerul conditionat de pe perete

Este posibil ca asezarea aparatului de aer conditionat pe perete sa nu iti permita montarea unui dulap pentru a il ascunde. Insa, exista o alta idee minunata care sa te ajute in acest proces. Cauta obloane uriase cu stinghii care se pot deschide pentru a asigura fluxul de aer furnizat de catre aparat. Le poti vopsi sau reconditiona dupa bunul tau plac pentru a le oferi un aspect cat mai sic.

Ascunde gura de ventilatie cu fier forjat

Daca ai in perete gura de ventilatie a aerului conditionat si vrei sa acoperi capacul grilajului standard, poti realiza acest lucru intr-un mod facil. Spre exemplu, poti alege fierul forjat pentru a crea un design care sa se potriveasca cu orice decor sau stil arhitectural al incaperii respective. Iar gura de ventilatie va arata mult mai atractiv.

Foloseste lemn pentru gura de ventilatie

Locuinta ta este reprezentata de un decor mai degraba traditional sau usor vintage? In acest caz poti inlocui ideea de fier forjat si sa optezi pentru lemn in acoperirea grilajului de la gura de ventilatie. Realizeaza din lemn un panou cu un model ca de dantela care se va incadra de minune in stilul intregii incaperi. In plus, poti opta pentru vopsirea acestui panou intr-o nuanta usor neutra, precum alb sau nude. Acesta va arata mai mult ca o piesa de arta decat ca o simpla masca a ventilatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare