Cum sa...

#ingrijire incaltaminte alba #cum cureti incaltamintea alba

Cum sa cureti incaltamintea alba ca un profesionist

Incaltamintea alba este foarte atragatoare, eleganta si mereu la moda. Totusi, de indata ce incepe sa isi piarda stralucirea si albul sa devina galbui sau sa nu se mai poata curata petele, ea isi pierde orice farmec si chiar capata un aspect foarte urat.

Din fericire exista solutii pentru a va pastra incaltamintea alba pe o perioada cat mai lunga. Totul e sa stiti cum sa o curatati ca un adevarat profesionis! Iata cateva trucuri in acest sens:

Cum pastram curata incaltamintea alba din piele

Cand vine vorba despre incaltamintea alba trebuie sa mergeti pe ingrijirea preventiva. Mai exact, ea trebuie protejata pentru a-si pastra albul imaculat pe o perioada cat mai lunga. In acest sens se pot gasi pe piata solutii speciale pentru intretinerea si pastrarea culorii incaltamintei. Aceste solutii, conform indicatiilor de pe eticheta, se pulverizeaza cu atentie pe intreaga suprafata a incaltamintei, se lasa sa se usuce peste noapte si apoi, cu o carpa moale, se va lustrui suprafata. Un astfel de tratament repetat la 2 sau 3 saptamani poate face minuni pentru adidasii dumneavoastra albi.

Curatarea talpilor si a marginilor albe ale incaltamintei

Cauciucul din care sunt confectionate talpile si marginile albe ale incaltamintei, daca nu este curatat la timp, se poate ingalbeni si capata o culoare foarte inestetica. Din nou, se gasesc in comert solutii special concepute pentru a curata cauciucul alb! Una dintre acestea poate fi o simpla guma de sters, de dimensiuni mari, pe care sa o folositi pentru a freca zonele cauciucate. O alta metoda inedita este incalzirea acestor suprafete cauciucate albe cu un uscator de par timp de 1 minut. Metoda necesita insa atentie pentru ca daca intrati in contact cu suprafetele incalzite astfel, care sunt foarte fierbinti, va puteti arde.

Spalati sireturile incaltamintei albe cat mai des

Sireturile se spala foarte usor cu apa calduta si cu sapun sau detergent. Trebuie doar sa le scoateti, sa le lasati la inmuiat cateva minute si apoi sa le masati intre degete. Le stoarceti bine trecandu-le printre degetul mare si aratator si le puneti la uscat.

Sireturile pot fi o sursa de murdarie pentru incaltaminte, de aceea e recomandat sa le spalam cat mai des.

Cum sa curatam incaltamintea alba din panza

Pentru a curata panza alba va puteti confectiona singuri, acasa, cea mai buna solutie. Aveti nevoie de bicarbonat de sodiu si peroxid de hidrogen. Acestea se combina in cantitati egale si se amesteca pana formeaza o pasta. Dupa ce am periat cu atentie panza incaltamintei si suntem siguri ca nu mai are praf sau alte reziduuri, aplicam amestecul pe toata suprafata panzata si lasam sa lucreze 4 ore, timp in care ea se va intari. Dupa ce vom indeparta crusta formata cu un prosop de hartie, vom observa ca pantofii albi de panza sunt mult mai stralucitori si mai curati.

Cum sa curatam incaltamintea alba din piele de caprioara

Pielea de caprioara este foarte delicata, iar curatarea incaltamintei confectionata din acest material necesita multa atentie. Se va folosi un prosop de hartie pentru a sterge petele si nu vom freca in exces pentru ca putem deteriora pielea. Apoi stergem suprafata cu o carpa moale inmuiata in otet alb. La final, pentru a redobandi textura initiala, putem utiliza o perie speciala pentru incaltamintea din piele moale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului