Cum sa...

# organizare baie #amenajare baie #baie

Cum sa organizezi baia in mod corect

 

Intr-o lume ideala, blatul de baie este mereu curat si fara dezordine. In mod realist, insa, este mai mult decat probabil ca ai nevoie de el pentru a tine o mana de lucruri esentiale de zi cu zi. Acest lucru este valabil mai ales daca iti lipseste dulapul cu medicamente, dulapul de toaleta sau dulapul din apropiere. Este important sa ai un sistem la indemana. In caz contrar, este prea usor ca spatiul sa devina coplesit de lucruri. Afla de mai jos cateva trucuri pentru a-ti aranja baia intr-un mod util.

 

Prima ta sarcina este sa te uiti la situatia actuala a blatului de chiuveta si spatiul ramas, astfel incat sa poti determina ce poate fi depozitat in mod rezonabil. Daca lucrezi cu o baie mica, optiunile tale vor fi, evident, mai limitate. Vei avea in continuare o multime de optiuni de depozitare din care sa alegi, dar este inteligent sa fii constient de dimensiunile blatului atunci cand iti concepi planul de organizare.

 Aranjeaza elementele esentiale

In continuare, decide ce trebuie cu adevarat sa depozitezi pe tejghea si ce poate fi pus intr-un cos de depozitare si plasat intr-un dulap. Chiar daca baia ta are o cantitate buna de spatiu pe blat, este totusi important sa iti limitezi la elementele de baza, astfel incat sa nu il supraincarci. Intreaba-te ce ti-ar usura rutina de zi cu zi daca ar fi tinut la indemana. De la periuta de dinti la spalatorul de fata si parfumul preferat si pana la prosoape suplimentare, acest lucru va varia in functie de stilul tau de viata, asa ca fa-ti lista inainte de a merge mai departe.

 Simplifica-ti rutina

Acum ca ai o lista cu lucrurile esentiale si un spatiu liber pentru a lucra, este util sa creezi o rutina de pregatire. Daca esti un impatimit al ingrijirii pielii, cel mai probabil ai deja o ordine prestabilita de aplicare a produselor. Daca iti place sa pastrezi lucrurile simple, stabileste ce produse folosesti de la primul la ultimul cand te pregatesti pentru munca sau pentru culcare. S-ar putea ca, in mod inconstient, sa te pregatesti in acelasi mod in fiecare zi, dar faptul ca esti constient de acest lucru te va ajuta sa iti organizezi mai bine sistemul de blat.

 Alege cel mai bun organizator pentru blatul de baie

Ai ajuns in sfarsit la partea distractiva. Din moment ce acum iti cunosti spatiul, lucrurile si rutina, ar trebui sa fie destul de simplu sa iti dai seama care este modalitatea ideala de a pastra totul in ordine. Alege din magazine un organizator care iti va fi de ajutor pentru blatul din baie,

 Fa ultimele retusuri

Sa zicem ca ai implementat cel putin una dintre aceste idei de organizare, dar ceva inca lipseste. Poate ca iti doresti mai mult spatiu de depozitare sau simti ca blaturile tale arata mai mult utilitar decat elegant. Gandeste-te in afara cutiei si experimenteaza cu urmatorul set de idei:

 Alege accesorii de potrivire

Daca nu ai deja un set de accesorii coordonate pentru blatul de baie, ia in considerare acest lucru pentru a da spatiului un aspect mai coerent. Un dozator de sapun de mana, un suport pentru periuta de dinti si o cutie de servetele asortate nu numai ca vor parea complementare pe blat, dar vor reduce si dezordinea vizuala si vor oferi un echilibru cu tot ceea ce ai organizat.

 Produse decante

Nu te opri la decantarea articolelor dispensabile in borcane. Foloseste sticlute frumoase (si asortate, daca preferi) pentru a transfera pentru lichidele de ingrijire a pielii sau parfumurile tale in inainte de a le plasa pe ceva precum o tava. Nu uita doar sa adaugi propriile etichete undeva pe sticla, impreuna cu o data de expirare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului