Cum sa...

#masina de spalat #bicarbonat #bicarbonat de sodiu

Cum sa folosesti bicarbonatul de sodiu pentru a elimina mirosul de mucegai din masina de spalat

Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele esentiale din casa ta, dar din cand in cand, aceasta poate dezvolta un miros neplacut de mucegai. Acest lucru este cauzat de umiditatea persistenta din aceasta si de reziduurilor de detergent si alte impuritati care se acumuleaza in timp.

Inainte de a te ingrijora si de a apela la solutii chimice puternice, poti incerca o metoda mai sigura si naturala pentru a elimina mirosul de mucegai din masina de spalat - bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este un produs versatil, cu numeroase utilizari in casa, datorita proprietatilor sale de neutralizare a mirosurilor si de curatare. Iata cum il poti folosi pentru a reimprospata masina de spalat si pentru a elimina mirosurile neplacute.

Goleste masina de spalat Incepe prin a golii complet masina de spalat. Asigura-te ca nu exista rufe sau obiecte in interiorul tamburului sau in compartimentul de detergent. Acest lucru iti va permite sa lucrezi mai eficient si sa ajungi la toate zonele in care s-a acumulat mucegaiul.

Amesteca bicarbonat de sodiu si apa calda intr-un recipient, flosint 1/4 pana la 1/2 cana de bicarbonat de sodiu cu suficienta apa calda pentru a obtine o pasta. Cu cat folosesti mai mult bicarbonat, cu atat va fi mai puternic efectul. Pasta ar trebui sa aiba o consistenta similara cu smantana groasa.

Cu ajutorul unei manusi de protectie, aplica pasta de bicarbonat de sodiu pe garniturile usii masinii de spalat si in interiorul tamburului. Asigura-te ca acoperi toate zonele in care simti mirosul neplacut de mucegai. Lasa pasta sa actioneze timp de aproximativ 15-30 de minute apoi, utilizeaza o carpa sau un burete pentru a sterge pasta de bicarbonat din interiorul masinii de spalat. Asigura-te ca ai indepartat complet bicarbonatul de sodiu.

Curata apoi si compartimentul de detergent, folosind aceeasi pasta. Pentru a-l curata mai usor, scoate-l de la locul lui si spala-l bine sub jetul de apa calda, la chiuveta, inainte de a-l reintroduce in masina.

In final, porneste masina de spalat, la un ciclu intreg de spalare, la cea mai inalta temperatura, insa fara a adauga detergent. Adauga doar otet, in compartimentul pentru balsam, pentru o ultime clatire si dezinfectare a masinii. 

Pentru a nu te mai confrunta cu mirosul neplacut de mucegai, repeta procedeul de cel putin doua ori pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea