Cum sa...

#ingredient natural #usa cuptor #cuptor

Cum sa cureti rapid usa cuptorului cu acest ingredient natural, secret

Curatarea cuptorului poate fi o sarcina dificila si consumatoare de timp, in special atunci cand vine vorba de curatarea usii cuptorului. Murdaria si grasimea acumulate pe suprafata de sticla a usii pot parea rezistente si greu de indepartat. Cu toate acestea, exista un ingredient natural si secret care poate face minuni in curatarea usii cuptorului: bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curatare eficient si non-toxic, care poate fi folosit cu succes pentru a elimina murdaria si grasimea incrustate pe usa cuptorului. Iata cum poti utiliza acest ingredient pentru a curata rapid usa cuptorului:

Asigura-te ca cuptorul este rece

Inainte de a incepe procesul de curatare, asigura-te ca cuptorul este complet racit. Manipularea usii cuptorului in timp ce este inca calda poate fi periculoasa si poate duce la arsuri.

Prepara o pasta cu bicarbonat de sodiu

Intr-un castron mic, amesteca aproximativ 1/2 cana de bicarbonat de sodiu cu suficienta apa pentru a obtine o pasta groasa si omogena. Bicarbonatul de sodiu va actiona ca un agent abraziv delicat, care va ajuta la indepartarea murdariei.

Aplica pasta pe usa cuptorului

Folosind o spatula sau o pensula, aplica pasta de bicarbonat de sodiu pe intreaga suprafata a usii cuptorului. Concentreaza-te pe zonele cu pete si murdarie mai persistente.

Lasa pasta sa actioneze

Lasa pasta de bicarbonat de sodiu sa actioneze pe usa timp de aproximativ 15-20 de minute. Aceasta va ajuta la inmuierea si desprinderea murdariei incrustate.

Freaca cu o laveta sau un burete

Dupa ce pasta a avut suficient timp sa actioneze, foloseste o laveta sau un burete umed pentru a freca usor suprafata usii cuptorului. Miscarile circulare usoare vor ajuta la indepartarea murdariei si a grasimii.

Clateste si usuca

Dupa ce ai terminat de frecat usa cuptorului, clateste cu atentie cu apa calda pentru a indeparta orice urma de bicarbonat de sodiu ramas. Sterge apoi usa cu un prosop curat sau un servetel pentru a o usca complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare