Cum sa...

#curatare canapea microfibra #canapea microfibra #microfibra #sfaturi curatenie

Cum sa cureti o canapea din microfibra

Canapelele din microfibra sunt o optiune tot mai populara, in primul rand datorita pretului mult mai mic decat cel al unei canapele din piele naturala sau piele intoarsa. Datorita texturii moii, multa lume prefera o canapea din microfibra extrem de confortabila si perfecta pentru un loc in care sa te cuibaresti la finalul zilei, in living.

In cazul in care inca nu te-ai decis ca o astfel de canapea se potriveste asteptarilor tale, un argument in favoarea canapelelor de microfibra este acela ca se intretin usor. Iti vine sa crezi sau nu, dar doar cu o singura solutie, canapeua se va pastra ca noua mult timp. Uita insa de sapun si apa si nu aplica o astfel de solutie pe o canapea de microfibra, pentru ca sunt mari sanse sa o strici. Exista o solutie mai simpla si mai eficienta.

Cu ce solutie cureti canapeaua din microfibra

Inainte sa incepi sa cureti canapeaua din microfibra, citeste cu atentie eticheta de pe spatele canapelei sau de pe instructiunile de folosire pe care le primesti impreuna cu piesa de mobilier achizitionata. Daca vei observa simbolul W, inseamna ca respectiva canapea se poate curata cu apa (water safe), S inseamna ca poti folosi un solvent uscat de curatare, iar SW inseamna ca poti folosi atat apa cat si solvent pentru a curata canapeaua, X inseamna ca o poti curata folosind doar o perie uscata. Aceasta solutie se potriveste pentru canapelele pe care se regasesc simbolurile W, S si SW. Dar inainte sa incepi sa cureti canapeua, fa un test intr-o parte a acesteia, care nu este vizibila.

Spirtul este ingredientul secret care te ajuta sa indepartezi orice pata de pe canapelele de microfibra. Foloseste o sticla cu pulverizator si pulverizeaza alcool peste pata pana cand aceasta devine saturata. Apoi foloseste un burete pentru a indeparta murdaria. Petele de pe canapeaua de microfibra vor disparea, ca si cum nu au existat vreodata.

Spirtul cu care cureti canapeaua nu va lasa urme de umezeala, insa va schimba putin culoarea canapelei si va face ca portiunea sa fie putin mai tare, dar nu pentru mult timp. Dupa ce observi ca spirtul s-a uscat pe portiunea respective, foloseste o periuta de dinti si fa cateva miscari circulare pentru a reda textura initiala a materialului. Canapeaua va arata ca noua in doar cateva minute.

Cu ce este diferit sa cureti o canapea din microfibra fata de o canapea din alte materiale?

Sa cureti o canapea din microfibra este putin diferit de felul in care trebuie curatata o canapea fabricata din alt tip de material. In mod normal, pentru a curata o canapea din stofa se foloseste o solutie de curatare pe baza de apa, insa daca folosesti acest tip de solutie si pentru canapeaua din microfibra (cu exceptia cazurilor marcate cu W pe eticheta) vor ramane pete de apa si va face ca zona murdara de pe canapeaua din microfibra sa arate mai rau decat atunci cand ai inceput sa cureti.

Un aspect foarte interesant pentru finalul acestui articol. Chiar dacă nu aveți acum o canapea din microfibră, dar văzând câte avantaje au acestea, vă doriți una, nu trebuie să schimbați canapeaua cu totul – puteți s-o transformați pe cea pe care o aveți într-una cu microfibra, prin simpla adăugare a unei huse microfibra hidrofobizata (impermeabilă).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea