Cum sa...

#reutilizare obiecte #sticle de plastic #reciclare

6 lucruri din casa pe care sa nu le mai arunci. Iata cum le poti reutiliza

Cu totii avem obiecte din casa pe care nu le mai dorim. Ele pot sa ramana in acelasi loc pentru mai multi ani si poi sa fie aruncate. Exista insa si alte variante de a le utiliza pentru a avea solutii creative in locuinta ta. Iata cateva exemple de lucruri din casa ta pe care le poti reutiliza:

1. Sticlele de plastic

In fiecare zi sunt aruncate tone de plastic de-a lungul globului. Ele polueaza si nu ajuta deloc mediul inconjurator. Este bine sa folosesti aceste sticle pentru a stoca pastele tip spaghete pentru ca ele intra usor prin deschizatura ingusta a sticlei tale. O alta varianta este sa stochezi orez, alte cereale mici. Dupa ce ai folosit in casa sticlele de plastic ramase in locuinta, poti sa iti cumperi una din sticla pentru a nu mai incuraja pierderea de plastic in lume.

2. Un portofel facut din sticle de plastic

Ai nevoie de un portofel mic sau de un loc unde sa iti pui maruntisul si nu ai la indemana unul? Poti sa construiesti din doua parti de jos ale unor sticle cu acceasi marime. Le tai la dimensiunea dorita, apoi cumperi un fermoar si le gauresti pentru a putea sa il cosi. Gata! Ai un nou portofel!

3. Sticlele de plastic pe post de sustinator de cizme

Atunci cand obisnuiesti sa porti cizme inalte si nu stii ce anume poti sa faci pentru a le mentine la acceasi forma, te poti gandi sa reutilizezi doua sticle de plastic mai subtiri pentru a le pune in interior. Totul este simplu si practic!

4. Arta pentru gradina ta

In fiecare localitate sunt aruncate cantitati uriase de borcane dupa ce oamenii consuma interiorul lor. Ceea ce poti sa faci pentru a nu le arunca este sa le decorezi in forme diverse, de la a le lipi mici pietricele, pana la a le picta si le poti pune invers ca decoratiune in gradina. Poti de asemenea sa le folosesti pe post de suport de lumanare.

5. Banca formata din mai multe scaune

Daca ai mai multe scaune cu aceeasi inaltime a sezutului, dar cu spatare diferite, poti sa creezi o banca prin a le uni intre ele si a le lipi, apoi prin a pune o bucata de lemn mai groasa peste intreaga suprafata a sezutului. Poti sa le pictezi cu vopsea rezistenta la apa pentru a le pune si in gradina ta.

6. Material textil utilizat pentru a impacheta cadourile celor dragi

Atunci cand faci un cadou te gandesti sa gasesti solutia cea mai frumoasa pentru a il prezenta. De aceea te poti gandi sa nu mai arunci bucatile de material din casa si sa incerci sa le utilizezi pentru a impacheta. Exista o tehnica japoneza care foloseste o singura bucata de material in forma patrata pentru a face un design placut. Aceasta tehnica se numeste Furoshiki si poti sa gasesti tutoriale care sa te ajute sa obtii rezultatul dorit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea