Cum sa...

#utilizari ulei # utilizari ulei de masline #gatit #ulei de masline #ulei

Uleiul de masline, utilizari nebanuite care nu au legatura cu gatitul

 

Uleiul de masline este folosit adeseori in bucatarie pentru salate si alte feluri de mancare, dar are si alte posibilitati de a fi utilizat pe care poate ca nu le stiai. Pentru unele dintre acestea nici nu este necesar sa cumparati cel mai scump ulei, dar este important sa stiti ce puteti sa faceti atunci cand il aveti la indemana. Iata cateva utilizati nebanuite care nu au legatura cu gatitul:

Protejeaza ustensilele de lemn din bucatarie

Dupa ce speli foarte bine tocatoarele, bolurile de salata sau alte ustensile din bucatarie ce sunt realizate din lemn, poti sa folosesti uleiul de masline pentru a le proteja si a ajuta locurile care au crapaturi sau fisuri. Astfel ca ai nevoie sa pui un strat gros de ulei de masline si sa le ungi cu atentie si dupa cateva minute sa il stergi cu o carpa moale pentru a indeparta excesul.

 

Indepartezi cu usurinta anumite alimente de coluri sau ustensile

Uneori, cand folosesti alimente precum mierea, untul de arahide sau alte alimente lipicioase, acestea se lipesc foarte bine de linguri sau boluri, Pentru a preveni ca acest lucru sa se intample unde instrunemntek cu un strat fin de ulei de masline.

 

Poti face inoxul sa straluceasca

Uleiul de masline poate sa fie pus pe o carpa moale si apoi sa fie folosit pentru a lustrui ustensilele de bucatarie sau vesela din otel inoxidabil. Dupa ce au fost luctruite astfel se pot sterge cu o carpa moale curata.

 

Poti preveni oxidarea timpurie a argintului

Argintul nu se va opri total din oxidat, insa se poate mentine la un nivel redus prin utilizarea din cand in cand a uleiului de masline. Se pune pe o carpa si se sterg toate obiectele din argint.

 

Poti sa indepartezi etichetele lipicioase

Daca ai anumite etichete care te deranjeaza si vrei sa le indepartezi, ceea ce trebuie sa faci este sa le inmoi in ulei si sa il lasi sa actioneze aproximativ 15 minute. Ulterior poti sa indepatezi usor etichetele.

 

Scoate de pe deget un inel prea stramt

Se intampla uneori ca inelele sa se blocheze pe deget atunci cand sunt prea mici sau cand se umfla degetul in sine. Ceea ce poti face este sa pui mult ulei de masline si sa prinzi inelul cu o carpa pentru a nu aluneca atunci cand incerci sa il scoti. Cu siguranta ca vei reusi sa il indepartezi imediat.

 

Deschide un fermoar blocat

Un fermoar blocat poate sa fie deschis atunci cand este pus un pic de ulei de masline si apoi miscat putin cate putin. Uleiul va fi un ajutor pentru a deschide cu usurinta haina sau incaltamintea despre care este vorba.

 

Ajuta incaltamintea sa straluceasca

Incaltamintea de piele naturala poate sa fie ajutata sa straluceasca daca este stearsa cu o carpa inmuiata in ulei. La final se sterge si cu o carpa uscata curata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea