Cum sa...

#cum sa dormi linistit #aranjarea patului

Cum sa ai un pat calduros si comod, din care sa nu te mai dai jos pana la primavara

In timpul verii tot ce vrei este sa simti acea racoare care vine din asternuturile usoare, din materiale care determina senzatia placuta de aerisire. Atunci cand apare frigul, doresti insa sa te bucuri de senzatia de caldura si de confort care apare din straturile utilizate de material, din alegerea modului in care sunt dispuse si asa mai departe. Iata 5 variante prin care poti sa ai un pat comod si calduros, din care nu o sa mai vrei sa te dai jos pana la primavara:

Foloseste straturile multiple pentru a aduce izolatie

Nu numai folosirea anumitor materiale poate sa fie de ajutor in cazul crearii senzatiei de caldura, ci si utilizarea straturilor multiple. Intre ele se formeaza caldura si se izoleaza cu ajutorul aerului prins intre acele straturi. Astfel ca nu ai nevoie doar de un singur strat gros, ci si de mai multe subtiri care sunt suprapuse si dau acelasi efect de caldura. Pentru un efect de caldura in plus, poti sa optezi pentru o cuvertura plina cu fulgi naturali, care poate sa fie subtire, insa ofera o protectie puternica.

Poti sa folosesti alte cearceafuri

In timpul iernii poti sa optezi pentru a folosi alte seturi de lenjerie pentru pat. Materialul numit flanela, o stofa ce tine bine caldura, poate sa fie varianta corecta pentru zilele geroase de iarna cand simti nevoia sa te sui in pat si acesta sa aiba o aparenta de cald, de comod si pufos. Acest material ajuta la pastrarea caldurii corporale si este potrivit pentru acele momente din an in care vrei sa stai in materiale placute la atingere si nealunecoase.

Schimba pilota cu una potrivita pentru anotimpul rece

Daca in timpul verii poti sa folosesti cearceaful pentru pilota chiar si simplu sau cu o insertie foarte usoara, in timpul iernii trebuie sa schimbi ceea ce pui inauntrul acelui tip de invelis. Astfel ca este recomandat sa incerci sa cumperi o pilota mai groasa, din pene si puf, care sa iti asigure o caldura potrivita pentru anotimpul rece. Astfel ca vei putea sa te uiti pe geam la ninsoare si sa te cuibaresti in patul tau cel calduros. Pe majoritatea pilotelor o sa observi ca este un indicator care iti spune cat de pline sunt aceste pilote cu puf si asta te poate ajuta sa iei o decizie legata de cat de cald iti va fi atunci cand le utilizezi.

Suprapune in pat si multe perne de decor

Daca vrei un aspect potrivit pentru iarna, poti sa iti pui in pat si multe perne pufoase, pentru a fi aliatul tau de comoditate. Acestea pot sa fie mai mici si mai mari in functie de dorinte si le poti utiliza la relaxare sau la dormit.

Investeste intr-un incalzitor cu apa pentru pat

Se poate ca acest incalzitor sa te ajute sa te simti bine si comod intraga iarna, dans caldura si confort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea