Cum sa...

#curatenie casa #sfaturi practice casa #praf #reducere praf

Cum reduci praful din casa: 6 trucuri care dau rezultate

Praful exista peste tot in jurul tau, cu atat mai mult in spatiile inchise. Prin urmare, nu ar trebui sa te mire ca oricat de mult ai sterge praful de pe mobila, in 10 minute se asaza la loc. Este greu de intocmit o lista cu lucrurile care produc praf, intrucat este mult prea lunga. Hainele, pantofii, podoaba capilara, pielea, cartile, perdelele, toate produc praf. Sa nu mai vorbim de particulele minuscule care patrund de afara. Practic, este imposibil sa scapi in totalitate de praful din casa, dar cel putin ai la indemana trucuri simple care pot preveni acumularea acestuia in cantitati prea mari.


1. Schimba lenjeria de pat o data pe saptamana sau mai des

Este incredibil cat de mult praf poate sa acumuleze lenjeria de pat. Printre particulele de praf isi fac loc cu usurinta tot felul de microorganisme si acarieni, asa ca o data sau de doua ori pe saptamana schimba lenjeria cu una curata.


2. Sterge praful de pe mobila si pardoseala

Nu este cea mai placuta activitate a zilei, insa nu ar trebui sa-ti ia mai mult de cateva minute. Stergerea prafului de pe mobila si pardoseala ar trebui sa fie o activitate la fel de comuna precum spalatul vaselor. Daca pentru mobila poti folosi un pamatuf sau o carpa usor umezita, pentru pardoseala poti folosi un mop cu maner telescopic si o laveta din microfibre. In acest fel, munca ta va fi mult mai rapida decat daca ai pune in functiune aspiratorul.


3. Renunta la covoarele mari

Covoarele sunt unele dintre cele mai mari surse de praf in casa si, indiferent cat de mult le-ai aspira, vor continua sa retina praf. Renunta la ele, daca vrei sa reduci cantitatea de praf din casa sau cel putin inlocuieste-le cu niste carpete mai mici.


4. Scutura husa de pe canapea

O data pe saptamana, ar trebui sa scoti husa canapelei si sa o scuturi afara, deoarece ea aduna cantitati importante de praf, pe care le ridici in aer de fiecare cand te asezi.


5. Aspira piesele de mobilier

Salteaua patului si toate celelalte piese de mobilier cu tapiserie ar trebui aspirate o data pe saptamana, daca vrei sa ai mai putin praf in casa.


6. Spala perdelele

Nu in ultimul rand, daca vrei sa previi acumularea unei cantitati prea mari de praf in casa, este indicat sa speli perdelele o data pe luna.

Exista si varianta purificatoarelor de aer, insa acestea nu te scapa de praf, ci doar filtreaza si purifica aerul dintr-o camera.

Sursa foto: romaniidinverona.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea