Cum sa...

#sfaturi pracice #curatenie casa #toaleta # curatenie baie #curatare vas toaleta

Curatarea vasului de toaleta: 5 idei si solutii neasteptate

Daca esti adepta produselor de curatat naturale, fara chimicale, care nu iti afecteaza sanatatea, atunci stii probabil ca banalul otet te ajuta atunci cand vine vorba de curatenie, in special in baie si bucatarie. Dar oare stiai ca poti sa iti cureti vasul de toaleta si cu ajutorul unei sticle de Coca-Cola? Iata 5 idei si solutii neasteptate, perfecte pentru curatarea toaletei!


1. Indeparteaza petele cu Coca-Cola

Potrivit site-ului Brightnest.com, daca ai pete pe vasul de toaleta, le poti indeparta cu ajutorul unei doze de Coca-Cola. Toarna continutul in interiorul toaletei si lasa lichidul sa actioneze timp de o ora. Acizii din suc vor indeparta petele. Dupa ce timpul s-a scurs, freaca putin cu o perie si apoi trage apa.


2. Desfunda vasul de WC cu apa clocotita

Daca vasul de toaleta s-a infundat si nu poti sa rezolvi problema prin metoda clasica cu pompa de desfundat, umple o cratita de dimensiuni medii cu apa si las-o pe foc pana ce da in clocot. Toarna continutul fierbinte in toaleta. Acesta va dizolva mizeria ramasa pe tevile tale.


3. Indeparteaza resturile minerale cu otet

Calcarul te poate deranja daca se depune in cantitati mari pe vasul tau de toaleta. Pentru a-l indeparta eficient, la un cost mult mai mic decat o poti face cu solutiile din comert, poti sa inmoi putina hartie igienica in otet de mere si apoi sa asezi hartia direct pe suprafetele afectate. Lasa cateva ore, de preferat o noapte intreaga, iar apoi trage apa. Petele vor disparea.


4. Indeparteaza rugina cu o piatra ponce

Petele de rugina sunt adesea dusmanul care se instaleaza pe obiectele din ceramica din casa. Le poti indeparta cu succes cu ajutorul unei pietre ponce. Singura cerinta, pentru a nu zgaria vasul de toaleta, este sa umezesti bine atat locul afectat, cat si piatra ponce. Freaca bine, pana ce rugina a fost indepartata complet.


5. Dezinfecteaza cu apa oxigenata

Apa oxigenata sau peroxidul de oxigen este o substanta folosita cu industria textilelor, in domeniul medical sau cel cosmetic. Acest lichid insa actioneaza si ca dezinfectant si te ajuta pe tine sa elimini toate bacteriile care se afla in WC. Toarna jumatate de ceasca in vasul de toaleta si lasa sa actioneze 30 de minute, apoi trage apa.

Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului