Cum sa...

# pastrare canapea #ingrijire canapea #canapea

Cum iti poti pastra canapeaua cat mai mult timp. 5 trucuri pentru confortul personal

Canapeaua din sufragerie poate fi una dintre atractiile casei, mai ales cand aceasta este una de calitate. Confortul pe care-l ofera o face sa fie mereu la mare cautare, astfel ca se pune problema cat va rezista in timp. Iata cinci trucuri prin care canapeaua ta favorita sa fie mereu "vie".

Felul, modul in care iti vei ingriji canapeaua te va face sa te bucura de confortul ei pentru multi ani.

1. Praful, inamicul principal

Praful este inamicul principal al mobilierului in general. Mai ales al canapelelor, fotoliilor, asternuturilor si nu numai. Problema este ca daca pe mobila praful este usor de detectat, in schimb pe o canapea este aproape imposibil. Asta nu inseamna ca pe o canapea cantitatea de praf este mai mica decat cea de pe mobila.

Asa ca, atunci cand aspiri, nu uita si de canapea si insista la imbinari. Si nu uita ca pernele trebuie scuturate. Un aspect foarte important este sa nu folosesti acelasi capat de aspirator pe care il utilizezi de obicei pentru podea. Capatul cu perie este, de obicei, dur si folosirea lui repetata duce la deteriorarea materialului.

2. Foloseste huse sau cuverturi

Tocmai din cauza faptului ca praful este mai mereu prezent, dar si pentru protejarea canapelei pe termen lung, este recomandata folosirea fie a unei huse, fie a unei cuverturi. Daca nu preferi astfel de solutii, gandeste-te ca o husa sau o cuvertura pot proteja de minune un fotoliu sau o canapea la anumite evenimente sau petreceri, cand acestea pot fi patate.

Nu este obligatoriu sa pui o husa pe canapea de la inceput. In timp, cand da semne vizibile de uzura, dar se prezinta in rest in conditii foarte bune, o husa poate da aerul chiar unei canapele noi.

3. Cum iti scapi canapeaua de pete

Daca nu o acoperi cu o husa sau cuvertura, atunci exista riscul ca la un moment dat aceasta sa se murdareasca. Nu trebuie sa disperi. Se poate curata, dar nu oricum.

Trebuie sa alegi un detergent special pentru tapiterii. Apoi, nu trebuie sa folosesti multa apa. In exces, apa patrunde in tesatura, nu mai poate fi eliminata si produce mirosuri neplacute. In plus, mai exista un risc. E posibil ca la final, petele sa nu fie eliminate. Cea mai buna modalitate de a scoate petele de pe canapea este sa o stergi cu o laveta umezita.

Un caz special este reprezentat de canapelele din piele. In acest caz, curatarea cu apa este complet interzisa! Apa este un adevarat inamic pentru tapiteriile din piele, asa ca ori de cate ori versi un lichid, trebuie sa intervii cat de repede poti pentru a nu absoarbi apa in exces.

Ai nevoie doar de o laveta din microfibra si de un produs special pentru tratatarea pielii.

4. Evitarea uzatului excesiv

Dupa ce aspiri bine canapeaua, scutura pernele pentru ca ele sa-si pastreze forma. Bate-le pe ambele parti si intoarce-le saptamanal. Ca si in cazul saltelei de la pat, intoarcerea periodica a pernelor face ca ele sa nu se uzeze doar pe o parte.

Este recomandat si sa schimbi pernele intre ele daca este posibil, pentru a evita uzarea excesiva a uneia dintre ele, in vreme ce pernele celelalte arata ca noi.

5. Amplasarea ideala a canapelei intr-o camera

Desi poate te-ai mira, ei bine pozitia unei canapele intr-o camera este extrem de importanta. Tesaturile sunt foarte afectate de razele ultraviolete. Ele duc la subtierea materialului si la decolorararea acestuia, asa ca este de preferat ca ea sa nu fie amplasata chiar in lumina directa a soarelui.

Daca nu ai de ales si camera nu iti permite sa o amplasezi in alta parte, trage draperiile pe timpul zilei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea