Cum sa...

#alegere perdele #perdele

De ce trebuie sa tii cont cand alegi perdelele

O vorba din batrani spune ca “o casa fara perdele este ca o curte fara flori.” Dar nu este foarte usor sa alegi perdelele pentru casa, deoarece sunt disponibile intr-o varietate de culori si materiale. 

In afara faptului ca sunt un element de design in orice casa, perdelele au si alte beneficii.

Ajuta la reglarea temperaturii, pentru ca va izola geamul si nu va permite pierderea caldurii in timpul iernii, iar vara o perdea usoara din voal va preveni supraincalzirea camerei.

Protejeaza intimitatea mai ales daca stai la bloc si vecinii tai pot sa vada foarte bine in casa ta.

Te ajuta sa dormi mai bine: daca te deranjeaza lumina de dimineata, o perdea groasa te va ajuta sa dormi bine chiar si in mijlocul zilei, pentru ca blocheaza lumina.

Alegerea perdelelor in functie de camera

Perdelele ar trebui sa se potriveasca nevoilor fiecarei camere.

Sufrageria: culoarea si modelul perdelelor trebuie sa fie in armonie cu restul camerei. Daca ai o casa inalta, este bine sa alegi perdele lungi, cu o lungime destul de mare incat sa formeze falduri. Poti opta pentru doua straturi de perdele: una dintr-un material gros care sa blocheze lumina si sa iti ofere intimitate si una dintr-un material subtire care sa permita luminii sa treaca.

Dormitor: pentru ca este o camera de relaxare, ar trebui sa alegi un model simplu, in nuante calde, care sa nu incarce camera. Poti incerca sa asortezi culoarea perdelelor cu o cuvertura de pe pat, cu parchetul sau covorul.

Camera copilului: poti alege perdele colorate, cu personajele lor preferate din desenele animate. Asta stimuleaza imaginatia si creativitatea celui mic.

Bucataria: sunt recomandate perdelele dintr-un material usor de intretinut in caz ca sunt patate cu mancare, precum bumbacul. Lungimea ar trebui sa fie pana la baza geamului, pentru a nu te incomoda cand te deplasezi rapid prin camera.

Perdele pentru camere mici

Fiind o problema cu spatiul, perdelele trebuie sa fie alese corect. Opteaza pentru perdele in culori deschise , cum ar fi alb, crem, gri deschis, care sa creeze senzatia de spatiu mare. Poti opta si pentru unele transparente, deoarece atunci cand geamul este vizibil acesta va parea mai mare si, implicit, camera va parea mai spatioasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare