Cum sa...

# design casa #amenajare casa #curatenie #curatenie casa

6 trucuri pentru a termina curatenia rapid

Toti ne dorim sa avem casa tot timpul curata, dar nu ne place sa irosim mult timp pretios facand curatenie. Cu putina organizare si cateva idei utile, poti sa faci curatenie in timp record si sa o si mentii, pentru a nu fi nevoie sa iti pierzi weekend-ul sau zilele libere facand curatenie. Vei scuti ore intregi de efort pentru a face luna in casa, cand vei vedea cat de simplu este sa faci curat, atunci cand adopti mici schimbari in stilul de viata cu care te-ai obisnuit pana acum.

Curata cuptorul cand este cald

Dupa ce ai preparat ceva in cuptor va fi mult mai usor sa il cureti cand acesta este inca cald. Pune un castron cu apa, seteaza temperatura la 200 de grade Celsius si lasa-l sa mearga la aceasta temperatura pentru 20 de minute, apoi opreste-l. Apa va fierbe si aburii vor ajuta la curatarea petelor de mancare si grasime. Dupa ce cuptorul se raceste sterge interiorul cuptorului cu o carpa sau cu un burete.

Sterge cabina de dus imediat dupa ce ai folosit-o

Sapunul si spuma de la produsele cosmetice se depun usor pe peretii cabinei de dus. Pentru a nu lasa aceasta murdarie sa se intareasca si sa fie mult mai greu de indepartat, cel mai usor este sa cureti peretii cabinei de dus imediat dupa ce ai folosit-o. In doar cateva secunde vei reusi sa faci o treaba care peste cateva zile ar fi presupus cel putin 30 de minute de efort.

Scapa de lucrurile sifonate cu aburii de la dus

Poate parea o operatiune ciudata, insa este eficienta si ajunge uneori sa te scuteasca de calcatul hainelor. Atunci cand faci dus, intinde in baie hainele sifonate. Datorita aburilor care ies de la dus, cutele vor disparea sau se vor diminua si va fi mult mai usor sa calci hainele dupa aceea.

Fa patul cand te trezesti

Atunci cand faci patul imediat ce te-ai trezit dormitorul va arata mult mai curat si ordonat. Aceasta operatiune nu iti va lua mai mult de un minut in fiecare dimineata.

Foloseste aparatele electrocasnice

Din fericire, aparatele electrocansice usureaza munca in orice gospodarie si ajuta la economisirea timpului pretios. Sunt multe obiecte, nu doar din bucatarie, care pot fi spalate la masina de vase. Verifica temperatura la care le poti spala si nu ezita sa le cureti astfel.

Investeste intr-un aspirator robot. Poate nu va face intotdeauna casa sa arate impecabil, insa va face mare parte din treaba care altfel ar lua mult timp.

Lasa robotul de bucatarie sa se curete singur. Dupa ce l-ai folosit, umple-l cu apa si toarna putin detergent de vase, apoi porneste-l putin. La final va trebui doar sa scurgi apa si sa il clatesti bine.

Spala mai usor rufele

Pentru a-ti fi mai usor sa organizezi rufele pentru spalat, o idee buna este sa ai mai multe cosuri in care sa pui rufele murdare, albe, colorate si delicate. Un alt detaliu important: nu mai strange rufele intr-o gramada mare cand acestea s-au uscat, ci agata-le imediat pe umerase ori impartureste-le.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului