Cum sa...

# persoane bloc # gazduire persoane #intretinere

Cat timp poti gazdui o persoana, la bloc, fara sa o treci la intretinere

Legea din Romania este foarte clara cand vine vorba despre gazduirea unor persoane la bloc, fara sa fie trecute la intretinere. Aceasta lege exista de mai bine de 10 ani si trebuie respectata de toti romanii.

Cei care gazduiesc o persoana la bloc pentru o perioada indelungata trebuie, obligatoriu, sa o treaca la intretinere, potrivit legii, deoarece numaruld e persoane care locuiesc intr-un apartament este esential pentru costurile de intretinere.

Potrivit Hotararii de Guvern nr. 1588 din 2007, proprietarii de locuinte sunt obligati sa declare numarul de persoane rezidente in termen de 15 zile de la data la care au fost gazduiti.

Cand trebuie declarat un nou-nascut la intretinere

In ceea ce priveste nou-nascutii, acestia trebuie sa fie inregistrati la administratia blocului cat mai curand posibil. Contributia in ceea ce priveste cheltuielile comune se va aplica insa, incepand cu luna a treia de la nastere.  

Ce se intampla cand nu declari o persoana la administratie

In cazul in care nu declari o persoana (sau mai multe) care locuiesc in apartament, la asociatia de proprietari, alti locatari sau presedintele asociatiei au dreptul de a verifica numarul de persoane dintr-un apartament. Cand accesul nu este permis, acestia pot solicita interventia politiei. Politia are dreptul de a verifica inregistrarile camerelor de supraveghere ale imobilului pentru a confirma numarul de locuitori.

Asadar, daca o persoana se muta in apartamentul tau pentru o perioada mai mare de 15 zile, este obligatoriu sa o treci la intretinere.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului