Cum sa...

#blender #electrocasnice #electrocasnice mici de de bucatarie

Avantajele unui blender in bucatarie

Blenderul este unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice din bucatarie. Relativ ieftin, usor de manevrat, blenderul te ajuta sa obtii un preparat in timp record. Retetele sunt numeroase si pot fi facute chiar si de catre cei mai putini experimentati in bucatarie.

1 Preparate rapide


Atunci cand nu ai chef de gatit, cand ai foarte putin timp la dispozitie sau trebuie sa faci o mancare rapida pentru bebelusi, blenderul iti poate fi de mare ajutor. In mai putin de un minut poti pregati o mancare pasata pentru cei mici, o supa cremoasa pentru familia ta, un sos delicios pentru friptura, o bautura racoritoare de vara etc.

De exemplu, poti pregati extrem de rapid un cocktail delicios de vara din capsuni, lamai, zahar, apa si gheata. Retetele pentru blender sunt foarte simple, fiind vorba despre un simplu amestec, insa rezultatul este unul extrem de apetisant, fie ca este vorba despre mancare, fie ca este vorba despre dulciuri.

Un blender complex, cu functii multiple si diverse accesorii, poate avea chiar si 15 trepte de viteza, pentru rapiditatea prepararii.
 

2 Diverse tipuri de blendere


Blenderul este un aparat disponibil in mai multe variante: cel simplu (de mana), cel cu vas si cel mixt, cu diferite alte functii. Blenderul de mana este potrivit pentru obtinerea unei compozitii cremoase.

Cel mixt poate avea atat pasator, cat si tel, precum si vas sau cana sau ambele. De aemenea, un blender complex este dotat cu dispozitiv de amestecare, mini-robot cu discuri detasabile, miniprocesor. Un astfel de aparat este potrivit pentru utilizatorii dornici sa pregateasca feluri de mancare variate, dar cu un efort minim. Cu ajutorul lui, se beneficiaza de functii suplimentare, precum cea de radere si feliere. In plus, un blender complex poate avea chiar si spargator de gheata.

Exista, in plus, tipul de blender cu aparat de gatit cu aburi. Acesta este potrivit pentru pregatirea mancarii bebelusilor. Cu ajutorul lui, se prepara hrana pentru fiecare stadiu de intarcare. Dupa pregatirea mancarii, se intoarce recipientul pentru a fi pasat. Astfel, dispui de un singur recipient pentru doua functii. Aparatul este recomandat pentru mancarurile sanatoase, acesta ajutand la pastrarea texturii si nutrientilor. Pe langa aparat si accesorii, pachetul contine si o carte cu retete.
 

3 Capacitate


Un blender dotata cu vas are o capacitate de 1 litru, in general. Acest lucru inseamna ca poti pregati mancarea sau bautura respectiva pentru 2-3 persoane.

 

4 Rezistenta si siguranta


Cana blenderului este fabricata dintr-un plastic rezistent, care nu se crapa si nu se zgarie usor. De asemenea, in cazul blenderelor vas, acesta este dotat cu un capac de siguranta, special pentru a se evita imprastierea compozitiei pregatite.

 

5 Pret


Un alt avantaj al blenderului este ca este un aparat electrocasnic cu preturi accesibile. Unele dintre cele mai ieftine produse de acest tip costa in jur de 100 Ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea