Cum sa...

#planta #ziua copilului #1 iunie

Cum sa inveti copilul sa ingrijeasca o planta

Indiferent daca locuiesti la casa sau intr-un apartament de bloc, poti sa-ti inveti copilul sa fie mai apropiat de natura indemnandu-l sa aiba grija de o planta. Este bine sa optezi pentru un butas, un rasad sau o planta crescuta din seminte. Si asta pentru ca micutul va deveni tot mai interesat de planta pe masura ce aceasta se va dezvolta sub ochii lui. Iata cum sa starnesti interesul copilului pentru ingrijirea plantelor :


1 Informati-va impreauna


Citeste impreuna cu micutul tau o carte despre plante si ingrijirea lor. Alege o carte ilustrata, potrivita pentru varsta lui.

Explica-i in detaliu ce se intampla cu planta in fiecare etapa a dezvoltarii ei, axeaza-te pe curiozitati si chestii interesante, care sa-I starneasca interesul copilului.


2 Vizitati o sera


Fa-ti timp sa faci o vizita la o sera sau intr-un magazin de specialitate unde copilul sa aiba ocazia sa intre in contact cu plantele. Arata-i diverse plante cu frunze si flori interesante si explica-I ce stii despre ele.

Alegeti apoi impreuna cu un specialist din sera sau magazin niste seminte sau un butas de planta pe care sa-l plantati ulterior.

De asemenea, cumpara si un ghiveci, pamant si eventual o substanta fertilizanta.


3 Examinati semintele


Odata ajunsi acasa , scoate semintele din pachet si examinati-le marimea, culoarea, forma.

Explica-i copilului care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca semintele sa inceapa sa se dezvolte, cum trebuie plantate, udate si cum sa asezi ghiveciul.


4 Plantati impreuna


Arata-i copilului cum se planteaza, explicandu-i de ce este nevoie ca ghiveciul sa aiba orificii pentru scurgerea apei. Citeste instructiunile de plantare referitoare la adancimea de plantare si lasa-ti copilul sa faca aceasta operatiune.

De asemenea lasa-l sa ude planta si sa-i gaseasca un loc in casa.


5
Lasa-l sa se ocupe de ea


Explica-I cum sa verifice umiditatea din sol si cat de des trebuie udata planta si cu cata apa. Spune-i ca de el depinde de acum gradul de dezvoltare al plantei si incurajeaza-l sa o ingrijeasca.

Eventual il poti sfatui sa isi noteze pe un carnetel dimensiunile plantei in fiecare saptamana pentru a vedea cat de mult s-a dezvoltat intre timp.

Pe masura ce planta creste incearca sa mentii atentia copilului asupra ei observand aparitia fiecarei frunzulite si laudandu-l ca a avut grija de ea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului