Cum sa...

#masina de spalat #miros neplacut #eliminare miros

5 trucuri pentru a elimina mirosul neplacut din masina de spalat

Cand este noua, masina de spalat functioneaza la capacitate maxima, hainele sunt curate si au un miros proaspat care persista timp indelungat, insa pe masura ce trece timpul, in interiorul cuvei se formeaza un miros neplacut. Problema nu ar fi atat de mare, daca acest miros neplacut nu ar fi transferat si rufelor. Degeaba pui balsam sau folosesti un detergent parfumat, intrucat mirosul neplacut va ramane in tesatura. Exista mai multe modalitati prin care poti elimina mirosul din masina de spalat.


1. Alege programul care foloseste apa fierbinte

In ultima perioada, marile companii de detergenti au creat produse capabile sa curete hainele chiar si la temperaturi scazute, insa trebuie sa stii ca utilizarea constanta doar a programelor care folosesc apa la temperaturi joase duce la inmultirea bacteriilor in interiorul cuvei.

Bacteriile sunt responsabile, in mare parte, de producerea mirosului neplacut din masina de spalat. Indicat ar fi ca atunci cand ai rufe care suporta apa fierbinte sa folosesti programul cu cea mai inalta temperatura, pentru a distruge bacteriile din interior.


2. Tine usa deschisa mereu

Umezeala din masina de spalat favorizeaza si ea aparitia mirosului neplacut, de aceea, dupa fiecare spalare, este indicat sa lasi usa masinii larg deschisa.


3. Foloseste mai rar balsam

Balsamul este un produs ideal pentru parfumarea rufelor, insa, folosit in mod regulat, ajunge sa lase reziduuri, care la randul lor favorizeaza aparitia mirosurilor neplacute. Chiar daca esti obisnuita sa folosesti balsam la fiecare spalare, daca reduci numarul de utilizari, poti preveni aparitia mirosurilor neplacute.


4. Curata compartimentele pentru detergent si balsam

Cel putin o data pe luna, este indicat sa scoti sertarul pentru detergent si balsam si sa il speli cu apa fierbinte. Oricat de multa grija ai avea sa torni detergentul in compartimentul care trebuie, mai mereu se intampla sa cada particule si in compartimentele alaturate. Reziduurile de detergent si balsam emana mirosuri neplacute, de aceea este indicat sa speli sertarul cat mai des.


5. Curata masina de spalat cu bicarbonat de sodiu

Tot o data pe luna, este bine sa recurgi la un tratament de curatare a masinii de spalat. Fara sa umpli cuva cu haine, adauga 2 plicuri de bicarbonat de sodiu in compartimentul pentru detergent si seteaza programul cu cea mai inalta temperatura. Lasa masina sa spele "in gol", pentru ca bicarbonatul sa poata anihila bacteriile.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului