Cum sa...

#parfumare casa #odorizante casa # parfum casa

8 moduri de a face ca fiecare lucru din casa sa miroasa frumos

Cine nu doreste sa aiba o casa frumoasa, curata si care sa miroasa frumos? Exista deodorante de camera pe care le poti folosi, insa si multe alte trucuri care te pot ajuta sa obtii acelasi efect in casa ta. Iata cateva moduri de a face ca fiecare lucru din locuinta ta sa miroasa frumos:

1. Poti avea mirosul placut de prajituri la cuptor, fara a gati

Atunci cand faci prajituri sau alte mancaruri delicoase in cuptor, casa se umple de miros frumos. Poti alege sa faci acelasi lucru, fara a gati insa. De exemplu poti lua cateva bucatele de scortisoara si un pic de praf de scortisoara puse intr-o tava pe hartie de copt. Le lasi la cuptor pentru jumatate de ora, lasand usa usor intredeschisa. Vei avea o mireasma superba in intreaga casa.

2. Poti construi un odorizant pentru frigider

Desi se stie deja ca poti sa indepartezi mirosul neplacut din frigider cu bicarbonat de sodiu, nu multa lume stie ca se poate construi si un adevarat parfum. Se poate lua un buretel de vata si se poate imbiba cu extract de valinie sau cu suc de lamaie si se poate pune pe raftul frigiderului. Va darui o mireasma frumoasa.

3. Poti face propriul parfum acasa

Nu este nevoie decat de cateva coji de portocala si lamaie pe care le poti lasa sa fiarba cu apa pentru jumatate de ora. Se adauga apa daca mai este nevoie. Poti experimenta cu ingredientele. Poti adauga scortioara sau alte alimente.

4. Poti face un dus de lux

Poti sa iei cateva crengute de eucalipt si sa le legi de capul de dus. Din cauza aburului, uleiul esential se va simti in atmosfera si te va ajuta atat ca miros placut, cat si pentru caile respiratorii si pentru sinuzita.

5. Foloseste lampa pentru a avea miros in camera

Te poti folosi de lampa ta pentru a da miros placut camerei. Astfel ca atunci cand becul este inchis si este rece poti pune un pic de extract de vanilie pe el, iar atunci cand se va incinge de la caldura, va emana acel miros in intreaga camera.

6. Poti scoate mirosul urat din oalele tale

Atunci cand nu reusesti sa indepartezi mirosul din oalele tale pentru gatit, poti folosi cu incredere sucul de tomate, care ajuta si in situatiile mai grave. Astfel ca vei avea oale curate, cu miros placut.

7. Poti aduce miros de lamaie oriunde

Pentru acest truc nu este nevoie decat de cateva lamai taiate in jumatate si puse cu fata in sus pe o farfurie. Se pot pune in orice camera, aducand un miros placut si proaspat de citrice.

8. Poti elimina mirosul din frigiderul care nu mai merge cu cafea

Atunci cand frigiderul nu mai merge, el lasa in urma sa un miros total neplacut de resturi de mancare. Pentru a le elimina poti turna cafea macinata in interior si totul se va schimba. Merge chiar si zatul de la cafea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului