Cum sa...

#folosire inalbitor #haine albe #inalbitor #haine

Cum sa folosesti corect inalbitorul pentru a avea haine de invidiat

Cine adora hainele albe stie ca sunt mai dificil de intretinut pentru ca se murdaresc mai repede si pentru ca au posibilitatea de a se ingalbeni in zonele mai delicate sau total. De aceea trebuie folosit inalbitorul pentru intretinerea lor. Iata cum anume sa folosesti corect inalbitorul pentru a avea haine de invidiat:

 

Spala hainele dupa o spalare sau doua

Chiar daca nu observi foarte usor, de fiecare data cand le porti, hainele au mici reziduuri de transpiratie si praf care se depun. Este mult mai simplu sa alegi sa le speli regulat pentru a evita ingalbenirea in timp.

 

Petele trebuie sa fie indepartate imediat

Cu siguranta ca daca ai o pata de cafea sau vin vei actiona imediat, insa este important sa faci acelasi lucru si in cazul petelor delicate de la subrat sau de la guler. Mai intai poti sa lasi hainele cu un pic de detergent pentru indepartat pete si apoi sa le pui la ciclul de spalat.

 

Cumpara un detergent care contine inalbitor integrat

Poti sa ajuti hainele albe cumparand detergent cu inalbitor care va scoate petele acelea galbene sau gri si le va transforma in alb imaculat.

 

Cum sa albesti corect hainele cu inalbitor

Atunci cand vrei sa folosesti inalbitor, trebuie mai intai sa verifici daca hainele reactioneaza bine la inalbitor. Poti incerca intr-un loc putin vizibil, cum ar fi in spatele gulerului. Daca totul merge bine, poti sa continui. Daca este prima data cand albesti un obiect cu inalbitor, poti sa il lasi la inmuiat mai intai. Daca este vorba despre un obiect pe care il speli des in aceasta forma, nu este necesar acest pas. Trebuie apoi sa pui inalbitorul in separeul sau special din masina de spalat si sa lasi ciclul sa functioneze. Se pot usca hainele conform instructiunilor normale.

 

Fii cat mai exact atunci cand masori detergentul

Este importanta cantitatea de detergent utilizata. Daca este prea mult detergent hainele se pot incalci si pot sa ramana prinse intre ele de micile particule de detergent. Nu se vor spala corect decat cu o cantitate buna de detergent.

 

Nu incarca masina de spalat prea mult

Exista tentatia de a mai arunca in masina cateva haine la final, care desigur ca nu erau planificate in acea runda de spalare. Nu este insa recomandat sa se intample acest lucru pentru ca hainele au nevoie de spatiu pentru a se misca si a ajunge sa indeparteze mizeria adunata si petele.

 

Trebuie aleasa temperatura potrivita pentru spalare conform instructiunilor

Desi apa fierbinte indeparteaza mizeria si germenii, totusi trebuie tinut cont in permanenta de eticheta pe care o au hainele pe interior. Sunt anumite materiale care nu au voie sa fie spalate la temperaturi inalte, pentru ca le sunt distruse fibrele. Astfel incat este bine ca hainele sa fie alese pentru un ciclu de spalare si in functie de aceasta indicatie. Asa se vor pastra intr-o varianta frumoasa si cuarata cat mai mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare