Cum sa...

#stricare frigider # frigider defect #frigider

7 semne ca frigiderul este pe duca

Exista mai multe semne care iti vor sugera ca este momentul sa schimbi frigiderul cu unul nou. Uneori poate fi suficient sa il duci la reparat, dar sunt si situatii in care singura solutie este sa il inlocuiesti.

 

1. Mancarea se strica inainte de a expria

Daca mancarea se strica mai repede decat in mod normal ar putea insemna ca frigiderul s-a stricat insa nu este obligatoriu. Pentru inceput ar trebui sa verifici setarile de temperatura. Verifica de asemenea si starea cauciucului de etansare de pe marginile usilor. Daca acesta s-a deteriorat si nu mai asigura etansarea optima il poti schimba cu altul.

 

2. Congelatorul este foarte rece

Temperatura in congelator trebuie sa fie de 0 grade. In momentul in care congelatorul se umple de gheata este un semn al faptului ca ceva nu merge bine. Daca ai aceasta problema, verifica daca nu cumva este o garnitura de usa distrusa care sa permite intrarea aerului cald si umed. Daca nu aceasta este problema, inseamna ca se intampla ceva la senzorul de decongelare.

 

3. Auzi motorul mergand

Dintre toate aparatele electrocasnice, frigiderele au tendinta sa fie cele mai zgomotoase. Dar daca nu i-ai auzit motorul timp de ani buni si deodata frigiderul incepe sa devina galagios acesta nu este un semn bun. Placa de control al temperaturii furnizeaza tensiune compresorului si motoarelor ventilatorului, astfel incat daca aceasta componenta nu functioneaza, ar putea trimite energie continuu determinand temperaturi exagerat de mici si un consum mare de energie.

 

4. Spatele frigiderului este foarte incinsa

Partea din spate a unui frigider ar trebui sa se simta mai cald decat partea din fata, deoarece acolo este amplasat motorul, dar daca este fierbinte la atingere, acesta poate fi un semn al unei defectiuni. Mai multe probleme pot provoca supraincalzire, ca de exemplu un condensator murdar sau probleme cu bobinele sau sistemul de ventilatie.

 

5. Factura la curent creste surprinzator de mult

Daca anumite componente ale unui frigider nu functioneaza corect, vei vedea efectele asupra facturii. Daca frigiderul are o garnitura defecta, de exemplu, alte componente, cum ar fi evaporatorul, condensatorul, ventilatoarele si, termostatele, trebuie sa lucreze mai mult si, prin urmare, vor folosi mai multa energie. Una dintre cele mai comune cauze este curatarea defectuoasa a frigiderului si acumularea de grasime sau mizerie in cauciucul de etansare.

 

6. Apare condensul sau inghetul

Daca vezi ca interiorul frigiderului este umed, exista picaturi de condens sau frigiderul nu este suficient de rece, inseamna ca este o problema cu el. Una dintre probleme poate fi garnitura de sigilare care nu mai asigura inchiderea etansa. In cazul acesta este posibil sa scapi cumparand si montand o garnitura noua. Daca nu aceasta este problema, de cele mai multe ori vei avea nevoie de un nou frigider.

 

7. Suni foarte des depanatorul

La fel ca o masina, cand un frigider a ajuns la sfarsitul ciclului sau de viata, se strica mereu, iar dupa ce il repari la doar cateva saptamani se strica din nou. Daca ai telefonul depanatorului pus in lista de contacte favorite probabil ca este momentul sa schimbi frigiderul cu unul nou care sa iti dea mai putina bataie de cap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare