Cum sa...

#terburi gospodaresti # design casa #amenajare casa #design interior #casa

5 treburi gospodaresti care sunt o pierdere de timp

Poate nu ai realizat pana acum, dar sunt multe treburi gospodaresti care sunt o adevarata pierdere de timp. Ai putea avea o viata la fel de frumoasa si de satisfacatoare chiar si daca renunti la aceste obiceiuri si activitati care nu fac altceva decat sa iti consume din energie si resurse. Iata care sunt cateva dintre lucrurile pe care le faci fara sa iti dai seama si care iti consuma timp pretios:

Clatesti vasele

Atunci cand speli vaselele la masina de spalat este inutil sa le cureti si sa le clatesti inainte, pentru ca pierzi mult timp si consumi apa. Cel mai simplu este sa arunci toate resturile de pe farfurii si sa le pui in masina de spalat. Acestea se vor curata datorita programelor de spalare si clatire complexe pe care le are orice masina de spalat vase.

Cumperi accesorii pentru depozitare

Poti sa ajungi sa risipesti sume mari de bani pe tot felul de cutii, sacose, cosuri si alte recipiente pentru depozitarea lucrurilor din casa. Dar una dintre cele mai bune solutii pentru a mentine ordinea si organizarea in casa este sa refolosesti acele lucruri simple pe care le ai deja. Poti sa folosesti, de exemplu, cutiile de pantofi ca divizoare pentru sertare.

Deschizi larg draperiile in fiecare dimineata

Este o senzatie minunata sa lasi soarele sa iti inunde casa de la prima ora a zilei, insa daca pleci de acasa dimineata si te intorci seara, toate razele care patrund in casa ajung sa iti distruga mobila, care se va decolora in timp, iar caldura va ingreuna si functionarea aparatului de aer conditionat. Mai ales atunci cand casa are camere orientate spre sud sau vest, incearca sa nu mai tragi draperiile inainte sa pleci de acasa.

Folosesti un cearsaf cu care te acoperi

Vei economisi mai mult timp in fiecare dimineata cand faci patul, daca renunti la cearsaful cu care te acoperi, inainte de a te inveli cu altceva. Majoritatea persoanelor obisnuiesc sa se inveleasca cu o pilota sau cu o patura. Ai grija in acest caz sa speli saptamanal piesele de lenjerie care se ating de corp.

Intri incaltat in casa

Atunci cand toti intra in casa si isi lasa incaltarile la intrare, casa va fi curata si sanatatea familiei asigurata. Mai mult de 85% din mizeria din casa provine de pe incaltari. Tot prin intermediul incaltarilor, in casa ajung bacterii daunatoare care pot provoca afectiuni grave celor care locuiesc acolo. O solutie simpla, este sa pui la intrarea in casa un pres sau un raft pentru pantofi.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului