Cresterea copilului

# metoda parenting #controverse #crestere copil #parenting #tiktok

O mama a starnit reactii dure pe internet, dupa ce si-a impartasit regulile neobisnuite de parenting

O femeie de pe TikTok a starnit un val de reactii negative, dupa ce le-a spus internautilor ce reguli aplica ea in cresterea copilului sau in varsta de un an.

 

Parintii si-au schimbat modul de crestere a copiilor, iar acum tot internetul este plin de reguli de parenting, unele folositoare, altele destul de dure si de drastice.

Un astfel de exemplu, care este negativ dupa parerea internautilor, este si o femeie care a dezvaluit pe TikTok cum isi creste ea copil.

Corrie a dezvaluit ca are patru reguli pe care le-a pus in aplicare si nici macar bunicii nu sunt scutiti de a le respecta.

„Fiul meu nu are timp singur cu cineva care nu respecta regulile si limitele noastre, inclusiv cand vine vorba de bunici”. Prima regula a femeii este interzicerea zaharului. Mai exact, fiul ei nu consuma zahar, cu exceptia cazului in care ea este cea care ii da ceva dulce.

Urmatoarea regula este putin mai neobisnuita si chiar provoaca multa tensiune, potrivit femeii. Regula este ca fiul ei nu trebuie sa imparta nimic cu nimeni (jucarii, mancare etc), nici macar cu verisorii lui.

A treia regula este despre consimtamant. Corrie a spus: „Oamenii il pot imbratisa, dar trebuie ca el sa fie de acord. Numai el stie daca isi doreste asta sau nu”. Inclusiv femeia ii cere voie copilului ei sa se apropie de el, chiar si cand vrea sa ii schimbe scutecul.

Ultima regula este legata de accesul la tehnologie. „Are un an, nu trebuie sa se uite la TV toata ziua”.

Oamenii din sectiunea de comentarii au avut pareri destul de puternice despre regulile parentale ale lui Corrie. O persoana a intrebat: „De ce sa aduci o jucarie cu care verii sai nu se pot juca?”, „Acest tip de reguli creeaza ce este mai rau”, a spus un alt utilizator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului