Cresterea copilului

# pregatire copil #copil #prima zi de scoala #scoala

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru prima zi de scoala

Indiferent daca copilul tau abia incepe gradinita sau incepe o noua clasa ca elev care se intoarce la scoala, sunt multe de facut pentru a il pregati pentru anul care urmeaza, inclusiv pentru a te informa despre temerile, anxietatile si preocuparile sale. Pe masura ce vara se apropie de sfarsit, este normal ca cei mici sa fie nervosi. La urma urmei, copilul intra intr-un cadru de grup structurat dupa luni de absenta. Unii copii vor accepta schimbarea cu bucurie, in timp ce altii ar putea avea nevoie de mai multa indrumare pentru a se aclimatiza.

Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa iti pregatesti copilul pentru inceperea scolii

1. Vizitati scoala sau clasa inainte de prima zi. Acest lucru este deosebit de important in cazul in care copilul revine la invatarea in persoana dupa perioade de invatare la distanta. Recent, Heather O'Connor, un profesor de clasa a III-a, a predat elevilor de clasa a III-a care nu mai fusesera in clasa timp de trei ani.

2. Cititi carti despre inceperea scolii. Povestile cu personaje cu care copilul tau se poate identifica - in special cele cu personaje care participa la prima lor zi de gradinita - sunt utile pentru a usura emotiile primei zile si pentru a oferi un impuls de incredere acolo unde este nevoie.  Poti consulta si aceste carti reconfortante despre prima zi de scoala. Cu siguranta vei gasi o lectura cu voce tare care iti va permite momente de pauza pentru a-ti intreba copilul ce simte sau la ce se gandeste in ceea ce priveste anul care urmeaza.

3. Vorbeste cu copilul despre sentimentele sale fata de scoala, prieteni, profesori si activitati noi. Invatarea social-emotionala este un subiect popular in randul educatorilor din zilele noastre - si este integrat in programa scolara in multe districte scolare. SEL se refera la modalitatile prin care copiii construiesc relatii sanatoase cu ei insisi si cu ceilalti.

4. Stabiliti impreuna cu copilul intentii pentru anul scolar care urmeaza. La fel cum adultii isi fac intentii pentru noul an, elevii pot face acelasi lucru pentru noul an scolar. O'Connor, invatator de clasa a III-a, recomanda sa alegi impreuna cu copilul in fiecare luna un "cuvant de focalizare" care sa reprezinte intentia lor.

5. Mergeti la cumparaturi pentru scoala. Desemnarea unor articole ca fiind "pentru intoarcerea la scoala", cum ar fi o tinuta sau un rucsac, transforma pregatirea pentru anul scolar intr-un ritual si poate alimenta entuziasmul.  De asemenea, tu si copilul puteti alege carti noi in aceasta perioada - iar titlurile nu trebuie sa fie neaparat despre scoala. Reimprospatarea bibliotecii lor la inceputul fiecarui an scolar poate fi o traditie anuala cu intentia de a incepe de la zero si de a reseta mentalitatea copilului tau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului