Cresterea copilului

# imbracare copil #pijama copii #bebelus

Cum sa imbraci copilul inainte de culcare pentru a nu-i fi cald sau frig noaptea

Atunci cand iti imbratisezi copilul noaptea, are mainile si picioarele reci sau se trezeste adesea cu ceafa transpirata? In anotimpurile schimbatoare ale anului, imbracarea bebelusului astfel incat sa nu-i fie nici cald, nici frig in timp ce doarme poate fi o provocare, mai ales pentru noii parinti. Cum te asiguri ca bebelusul tau se odihneste confortabil?

Iata cateva sfaturi utile despre cum sa-ti imbraci bebelusul noaptea, astfel incat sa nu i se faca cald sau frig in timp ce doarme.

Pentru inceput, este important de subliniat faptul ca bebelusii simt caldura si frigul in acelasi mod ca si adultii. Cu alte cuvinte, ei nu sunt mai sensibili la temperaturile scazute si nu de aceea ar trebui sa-i imbracam mai calduros.

Nou-nascutii cu varsta sub trei luni merita o mentiune speciala, deoarece au putina grasime corporala, nu isi regleaza bine temperatura si pot pierde rapid caldura daca nu sunt inveliti corespunzator. Din acest motiv, este de obicei indicat sa-i imbracam cu un strat de haine in plus fata de noi. In orice caz, trebuie sa fii foarte constient de faptul ca imbracarea bebelusului mai mult decat este necesar este legata de un risc mai mare de moarte subita a sugarului din cauza supraincalzirii.

Temperatura camerei

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa verifici temperatura camerei in care doarme copilul. Potrivit expertilor, temperatura camerei ar trebui sa fie intre 19°C si 22°C pentru un somn confortabil. Pentru a mentine aceasta temperatura, atunci cand incepe sa se intunece, foloseste masuri practice, cum ar fi coborarea jaluzelelor, inchiderea usii de la dormitor, montarea unor perdele groase si golirea caloriferelor, daca este pornita incalzirea.

Sa nu existe paturi sau cearceafuri in patut

Nu folosi niciodata paturi sau cearsafuri in patut pentru a inveli bebelusul, deoarece utilizarea lenjeriei de pat moi creste riscul de sufocare si de moarte subita in patut. Pentru a asigura confortul in patut, foloseste o saltea adecvata sezonului si acoperi-o pur si simplu cu un cearsaf potrivit. Unele saltele au o saltea cu doua fete, concepute special pentru vara si iarna. Asigura-te ca intorci salteaua in mod corespunzator pentru a o mentine pe partea potrivita pentru anotimp.

Acoperi picioarele copilului tau cu sosete si capul cu o caciulita?

Pentru ca picioarele sa nu se raceasca in timpul noptii, este indicat sa porti pijamale care sa acopere picioarele sau sa porti jambiere sau sosete. In orice caz, aceasta recomandare ar trebui sa fie legata de toate cele de mai sus, iar temperatura corpului copilului trebuie evaluata in ansamblu. In ceea ce priveste capul, multi parinti se intreaba daca este necesar sa puna o caciula pe capul bebelusului pentru a preveni pierderea de caldura. Raspunsul este nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare