Cresterea copilului

#viata sociala #copii #parinti

Cinci obiceiuri care te ajuta sa mentii o viata sociala activa atunci cand ai copii

Odata ce devii mama, in viata ta au loc o multime de schimbari. Cel mai mult are de suferit viata sociala, deoarece iti dedicit tot timpul cresterii copilului.

Viata de parinte este o experienta minunata, dar, de asemenea, transforma multe parti ale vietii noastre, viata sociala fiind unul dintre cele mai afectate domenii.

Nu este surprinzator faptul ca multe persoane sustin ca s-au indepartat de prietenii lor si chiar s-au distantat de propriul partener dupa sosirea copiilor. Este complet firesc sa se intample acest lucru, dar este, de asemenea, important sa ne amintim ca mentinerea unei vieti sociale active este benefica pentru bunastarea noastra emotionala, pentru stima de sine si pentru a da un bun exemplu copiilor.  Iata cum poti avea o viata sociala activa dupa ce devii mama:

1. Planifica-ti timpul astfel incat sa ai timp si pentru prieteni 

Cand devii mama, programul tau este dedicat in intregime copiilor. Insa, este esential sa inveti sa prioritizezi si sa planifici si alte aspecte ale vietii tale in tot acest proces. Esti mama singura si nu are cine sa stea cu copiii? Planifica o iesire in parc cu acestia si prietena cea mai buna. Cheama-I in vizita, acasa sau mergi tu la ei in vizita, daca este posibil. Solutii exista daca vrei cu adevarat.

2. Implica-te in comunitatea scolara a copiilor

Implicarea in comunitatea scolara a copiilor este o alta modalitate excelenta de a ramane activ din punct de vedere social. Poti face acest lucru, de exemplu, ajutand la organizarea diverselor activitati.

3. Imprieteneste-te cu alti parinti

O alta modalitate excelenta de a mentine o viata sociala activa atunci cand ai copii este sa iti faceti noi prieteni care sunt parinti. Ii gasesti peste tot pe unde mergi cu copiii tai. Impartasirea unor experiente similare cu alte persoane care trec prin aceeasi etapa poate fi extrem de satisfacatoare si linistitoare. 

4. Nu neglija timpul petrecut in cuplu

Atunci cand devenii mama, este usor sa te concentrezi exclusiv pe nevoile copiilor si sa neglijezi relatia cu partenerul tau. Cu toate acestea, este foarte important sa intelegi ca o relatie puternica si sanatoasa intre parinti este fundamentala pentru a oferi un mediu stabil si plin de iubire pentru copii. Asadar, planifica timp pentru a-l petrece in cuplu. De exemplu serile, dupa ce copiii adorm, pot fi doar pentru voi. Comandati mancarea preferata, uitati-va la un film, sau faceti orice alte lucruri de care va bucurati inainte de a avea copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului