Cresterea copilului

#bullying #impact #copii #parinti

Ce impact are bullyingul de la scoala asupra copiilor. Toti parintii trebuie sa fie constienti de acest lucru

 

Bullyingul in mediul scolar este o problema din ce in ce mai grava. Atunci cand un copil este supus bullyingului, consecintele pot fi adanci si durabile, afectandu-i nu doar starea emotionala, ci si dezvoltarea, atat sociala cat si academica. Care sunt consecintele acestuia?

In primul rand sunt consecintele emotionale. Copiii care devin victime ale bullyingului pot experimenta o gama larga de emotii negative, de la anxietate la depresie, stima de sine scazuta si izolare sociala.

In al doilea rand apare declinul performantei scolare. Copiii supusi bullyingului sunt deseori distrasi de invatare si pot avea dificultati in mentinerea unui nivel adecvat de concentrare in clasa.

Apar si problemele de relationare. Aceasta situatie poate afecta abilitatile sociale ale copilului, conducand la dificultati in formarea si mentinerea relatiilor.

Daca este vorba despre bullying la o varsta frageda, copilul se poate confrunta cu probleme de sanatate mentala pe termen lung. Acestea pot include tulburari de anxietate, depresie sau chiar ganduri suicidale in cazurile extreme. 

Pentru a putea combate aceste efecte devastatoare ale bullyingului este foarte important ca atat comunitatea scolara, cat si parintii sa ofere sprijin si interventie adecvata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare