- Calciu si proteine. Pentru asiguratrea acestor elemente consumati branza, lapte si iaurt.
- Vitamina C, acid folic , fibre: Este nevoie sa nu va lipseasca din meniul zilnic legumele cu frunze de culoare verde inchis
- Proteine si fier: acestea se gasesc in carnea rosie care trebuie sa fie foarte slaba
- Fier: sardele, stafide, . La fel cum aceste substante nutritive ajung la fat prin , in acelasi fel pot ajunge si substantele din alte alimente pe care le consumama si care nu intodeauna sunt foarte sanatoase. In perioada sarcinii trebuie evitate:
- Alimentele conservate: acestea au in general un adaos de zahar foarte mare, grasime, conservanti , coloranti si arome sintetice.
- Alimente gatite sau inghetate: aceste alimente, pe care de regula le cumparam din magazine, pot contine bacterii care pot fi transmise fatului.
- Branza: desi este indicat, pentru ca asigura necesarul de calciu, branza si in general produsele lactate nepasteurizate pot fi cauza unor infectii.
- Alcoolul: orice cantitate de alcool consumata in timpul sarcinii ajunge la fat prin placenta si apoi in circulatia sangvina a acestuia
- Cafea si ceai: cafeina are un efect daunator asupra digestiei. Este de preferat ca pe timpul sarcinii sa renuntati la acest .
Alimentatia pe perioada sarcinii
Alimentatia pe perioada sarcinii Chiar si femeile care nu au trecut prin perioada maternitatii stiu ca in timpul sarcinii apar brusc pofte pentru anumite alimente. De regula este bine ca aceste pofte sa fie satisfacute,- 2007-07-25 2007-07-25
Articole din cresterea-copilului
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui