Cresterea copilului

# alimentatie copil #dezvoltarea copilului #vitamine copii #copii sanatosi #crestere sanatoasa

8 super alimente pentru copii sanatosi

Chiar daca este posibil ca micutul tau sa fi descoperit deja unul dintre alimentele cheie care-l fac puternic si sanatos atunci cand s-a uitat la desene si vazut cum Popeye Marinarul mananca spanacul, exista mai multe produse considerate esentiale in dezvoltarea si cresterea oricarui copil.

Iata 8 super alimente care nu trebuie sa lipseasca din meniul niciunui copil.

1 Ou

Ouale raman unele dintre cele mai importante alimente din meniul copilului tau. Pe langa faptul ca au cele mai bune si de calitate proteine, este unul dintre putinele alimente care furnizeaza organismului vitamina D in mod natural. Vitamina D este cu greu obtinuta prin alimentatie si este esentiala pentru absorbtia calciului in organismul micutului.

Medicii sfatuiesc ca ouale sa fie consumate in special la micul-dejun. Proteinele il ajuta sa fie energic si puternic pe tot parcursul zilei.

2 Iaurt

Proteinele si calciul din iaurt asigura copilului tau o buna parte din nutrientii necesari cresterii lui. Si digestia lui are de beneficiat de pe urma lui, pentru ca acest produs contine culturi vii esentiale pentru sanatatea florei intestinala si pentru intarirea imunitatii lui.

Acesta poate fi consumat fara probleme atat la micul dejun, dar si la gustarile dintre mese sau la cina.

3 Cereale integrale

La fel ca spanacul lui Popeye, cerealele integrale sunt o alternativa eficienta pentru asigurarea energiei si puterii de care are nevoie copilul zilnic. Pe langa proteinele care reincarca bateriile micutului tau, acestea ofera si o doza substantiala de vitamine pentru buna functionare a organismului.

Cerealele se gasesc in special in produsele de panificatie. Alege doar produsele din comert pe a caror eticheta scrie "100% din cereale integrale".

4 Afine ( coacaze )

Orice fruct este binevenit in alimentatia copilului , insa afinele sau coacazele sunt considerate super alimente pentru sanatatea lui. Ele sunt o sursa bogata de antioxidanti de foarte buna calitate care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi care ar putea ataca organismul micutului.

Aceste fructe sunt considerate si o alternativa delicioasa la dorinta de "ceva dulce" a copilului si pot fi consumate oricand in timpul zilei, de la mic-dejun, pana la gustari si cina.

5 Nuci

In acelasi rang cu proteinele, calciul sau vitamina D stau si acizii grasi esentiali cand vine vorba de necesarul nutritiv zilnic al micutului tau. Acizii grasi continuti de nuci sunt esentiali in cresterea si dezvoltarea lui.

Acestea sunt delicioase la micul dejun, alaturi de iaurt sau ca gustare pe timpul zilei.

6 Lapte

Laptele ar putea fi denumit fara probleme "alimentul copiilor". Este cel mai consumat si folositor aliment in sanatatea lor.

Pe langa aportul semnificativ de calciu care se gaseste de obicei in lactate, acesta furnizeaza si energie pentru toata ziua si contribuie la dezvoltarea creierului micutilor.

7 Rosie

Rosia este considerata unul dintre cele mai benefice alimente pentru copii. Contine o substanta numita licopen care ofera una dintre cele mai bune priotectii impotriva multor tipuri de cancer.

De asemenea, este unul dintre putinele alimente care dupa gatire nu numai ca isi pastreaza proprietatile, ba chiar devine mai sanatos pentru micut.

8 Spanacul

Spanacul este esential in alimentatia oricarui copil. Nu degeaba Popeye Marinarul il consuma de zor. Atat Legumele verzi, in general, sunt bogate in antioxidanti, fier si minerale esentiale care ajuta la cresterea micutului tau.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare